Ο κος Γκιάτης ανακαλύπτει το ασφαλιστικό των συναδέλφων της Πίστεως!

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank ο κος Γκιάτης ξεσπαθώνει κατά της κυβέρνησης και μάλιστα προβαίνει σε… πολύπλοκες και εξειδικευμένες ασφαλιστικές διαπιστώσεις, σύμφωνα με τις οποίες μας “ενημερώνει” ότι όσο υψηλότερες είναι οι συντάξιμες αποδοχές ενός εργαζόμενου (δηλ. όσο περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές έχει πληρώσει), τόσο χαμηλότερος θα είναι ο καθαρός συντελεστής της αναπλήρωσης.

Οποία ανακάλυψις! Αλλά βέβαια, είναι λογικό του κου Γκιάτη να του κάνουν εντύπωση ορισμένες διατάξεις του ασφαλιστικού και να σπεύδει να μας τις επισημάνει, αφού μόλις πρόσφατα άρχισε να ασχολείται με το ασφαλιστικό, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στα συνδικαλιστικά πράγματα εδώ και δεκαετίες…

Την περίοδο μάλιστα που το ταμείο της Πίστεως εντάχθηκε στο ΕΤΑΤ, κατήγγειλε με “πύρινες” ανακοινώσεις ότι οι σχετικές μελέτες είχαν παραποιηθεί και τα χρήματα που όφειλε να καταβάλει η τράπεζα ανέρχονταν σε 1,6 δις ευρώ. Τότε δεν αντιλαμβανόταν ότι θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου που τα επίχειρα αυτών των πράξεών του θα είχαν τις αντίστοιχες συνέπειες;

Επρόκειτο βέβαια για μία περίοδο που έκανε εξαγωγή επανάστασης και ήταν απλά μία σταγόνα σύγκρουσης στον ωκεανό της σύμπλευσής του με την εργοδοσία. Στη συνέχεια όλα αυτά ξεχάστηκαν, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται το νομικό καθεστώς που κατοχύρωνε το ταμείο των πρώην συναδέλφων της Πίστεως και σήμερα πλέον να έχει μπει στη μέγγενη των κυβερνητικών αποφάσεων.

Η ολιγωρία του κου Γκιάτη είχε ως αποτέλεσμα οι καταγγελίες και οι διαπιστώσεις να γίνονται εκ των υστέρων με χαρακτηριστική αργοπορία, τώρα που πλέον από ό,τι φαίνεται δεν μπορούν και δε θα έχουν κανένα νόημα και ουσιαστική σημασία. Απλά προβαίνει τώρα στην καταγγελία των αποφάσεων της κυβέρνησης με τις οποίες είναι αντίθετος για να εξυπηρετήσει τα μικροπολιτικά του συμφέροντα.

Ωστόσο, εμείς θα περιμέναμε να διαβάσουμε στις ανακοινώσεις του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank την άποψη του κου Γκιάτη για άλλα θέματα. Αλήθεια, δε θα μας πει κάτι για τις εισφορές που θα επέστρεφε στους ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, γιατί, όπως με θέρμη διακήρυσσε, το ταμείο ήταν μία ασφαλιστική πυραμίδα που κατέρρεε και οι παλιοί συνταξιούχοι είχαν ροκανίσει τα αποθεματικά του;

Προφανώς, για να αντισταθμιστεί η καταρρέουσα κατάσταση του επικουρικού μας ταμείου, ο κος Γκιάτης και ο κος Χαρίτος έδωσαν το μήνυμα στους συνεργάτες τους στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για να προχωρήσουν στην καταστροφική επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην Α.Μ.Κ. της ATTICA BANK… Και τώρα που το 50% της ταμειακής του ρευστότητας εξανεμίστηκε, ούτε κουβέντα για την ταμπακιέρα!

Εν τέλει, οι σωτήρες αποδείχθηκαν καταστροφείς! Πρόκειται βέβαια για ένα θέμα που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα τόσο σε δικαστικό επίπεδο όσο και για τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για την τραγωδία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Αυτά προς το παρόν, γιατί το σκάνδαλο αυτό βρίσκεται πλέον στην κορυφή της ατζέντας μας και σύντομα θα έχουμε πολλά ενδιαφέροντα ζητήματα να θίξουμε, ιδιαίτερα για τον κο Γκιάτη και το ρόλο του στην υπόθεση αυτή.