ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους δανειστές κρίνει την έναρξη καταβολής των εφάπαξ

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της από 27/09/2016 ανακοίνωσής μας με την οποία σας γνωρίσαμε τα νέα ποσοστά υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος, σας ενημερώνουμε  συμπληρωματικά ότι η δεσμευτική γνώμη της Ανεξάρτητης Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής θα ανακοινωθεί στο ΤΑΥΤΕΚΩ και στους λοιπούς φορείς για εφαρμογή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή. Η μόνη διαφοροποίηση σε σχέση με αυτά αυτά που  σας ανακοινώσαμε είναι ο καθορισμός ενός μέσου όρου ποσοστού για τη β΄ περίοδο, από το έτος 1993 έως και το 2001, που θα ανέλθει στο 67,5%.

Όσον αφορά τα διαθέσιμα του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ στο ΤΑΥΤΕΚΩ, πληροφορηθήκαμε από τον κατ’εξοχήν αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα ότι είναι λιγότερα από 2 εκατ. ευρώ και το απαιτούμενο κονδύλι του Κλάδου Πρόνοιας αναμένεται να συμπληρωθεί από την “υποδόση” που περιμένει η Κυβέρνηση μετά την αξιολόγηση. Για αυτό το θέμα έχει υποβάλει σχετική αίτηση προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας η αρμόδια διεύθυνση του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου, το εφάπαξ θα αρχίσει να καταβάλλεται σύντομα για τους εξελθόντες του 2013. Για τους εξελθόντες του 2014 πληροφορηθήκαμε ότι αναμένεται να ικανοποιηθούν με τον καινούργιο χρόνο μέχρι τέλος Απριλίου.

Σημειωτέον ότι προσφάτως το Υπουργείο με τη δικαιολογία ότι τάχα το ΤΑΥΤΕΚΩ δεν έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις εφάπαξ βοηθημάτων, οδήγησε ένα σημαντικό κονδύλι που προοριζόταν για το ΤΑΥΤΕΚΩ στο ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ των δημοσίων υπαλλήλων.

Επιπλέον, σας πληροφορούμε ότι παρακολουθούμε με απόλυτη προσοχή τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα για την επικείμενη ενοποίηση των ταμείων πρόνοιας που είναι προγραμματισμένη από 1/1/2017 και θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις και τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η μεταβολή στα θέματα που αφορούν τον κλάδο πρόνοιάς μας.