Παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα-ποιητή κ. Βάιου Φασούλα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα «Καραϊσκάκεια» 2016 (22-28/6) – Της συναδέλφου Χρηστίνας Σωτήρχου

Τα «Καραϊσκάκεια» είναι ετήσιες εκδηλώσεις  αφιερωμένες  στον Αρχιστράτηγο της επανάστασης του 1821 Γεώργιο Καραϊσκάκη που διεξάγονται στη γενέτειρά του, το Μαυρομμάτι, ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου, στο Νομό Καρδίτσας.

Στα εγκαίνια των εκδηλώσεων για τα «Καραϊσκάκεια 2016» που πραγματοποιήθηκαν στις 2 Μαΐου παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος.

Τα  49α  «Καραϊσκάκεια» διεξάγονται από 22 έως 28 Ιουνίου και αποτελούν μία Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν  χορευτικά συγκροτήματα από την Κύπρο, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία και το Πακιστάν, ενώ από την Ελλάδα θα εμφανιστούν  συγκροτήματα από την Καστοριά, τις Σέρρες, τη Σάμο, τα Χανιά, τη Σκόπελο, τη Λήμνο και την Υπάτη. Στο πρόγραμμα της Γιορτής περιλαμβάνονται  πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ο Καραϊσκάκειος Δρόμος στις 25 Ιουνίου και οι Σκοπευτικοί Αγώνες στις 26 Ιουνίου.

http://www.ert.gr/apo-22-eos-28-iouniou-49i-diethnis-giorti-politismou-karaiskakia/

Τα «Καραϊσκάκεια» θα περιλαμβάνουν και άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις…

Την Κυριακή 26 Ιουνίου γίνεται  η παρουσίαση του νέου βιβλίου : «Καλειδοσκόπιο στην ποίηση –Αχ ! Ετούτος ο αιώνας» του συγγραφέα –ποιητή κ. Βάϊου Φασούλα. το οποίο είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα και στον Εθνικό μας ήρωα Γ.Καραϊσκάκη.

Πρόσκληση

Ο  Βάιος Φασούλας , είναι ένας μάχιμος ενεργός πολίτης, ένας επαναστάτης με αιτία, με γραφή κρυστάλλινη και απλή ,πηγαίο ρεαλισμό , πένα αιχμηρή και ανθρώπινη.

Ο συγγραφικός αταβισμός βρίσκει στο πρόσωπο του τον ιδανικό αποδέκτη και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η φιλόλογος – συγγραφέας – κριτικός, Ελευθερία Μπέλμπα «μέσα από τη λαϊκή θυμοσοφία ελευθερώνεται ένας αυθεντικός ρυθμικός λόγος, αφηγηματικός με λυρικές εξάρσεις, αλλά και εμφανή προβληματισμό για τα σύγχρονα δρώμενα…»:

Καλειδοσκόπιο στην ποίηση- Αχ! ετούτος ο αιώνας…

Ευχόμαστε στον κο Φασούλα καλή επιτυχία τόσο στην παρουσίαση του βιβλίου του όσο και στην κυκλοφορία του και προτρέπουμε όσους συναδέλφους από τις γύρω περιοχές έχουν τη δυνατότητα, να επισκεφθούν τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τα «Καραϊσκάκεια 2016».