Η δημοσιογράφος κα Μαίρη Μπενέα γράφει στην εφημερίδα “Το Έθνος της Κυριακής” για τις εξελίξεις στο θέμα του ταμείου υγείας

Ο σύλλογός μας προασπιζόμενος τα συμφέροντα των ασφαλισμένων μελών του, με γνώμονα τη διαφάνεια και βασική αρχή να ρίχνει φως σε όλες τις “σκιές”, έχει πρωτοστατήσει από την πρώτη στιγμή στην αποκάλυψη του σκανδάλου του ταμείου υγείας και όσων ευθύνονται για αυτό. Πλέον, η υπόθεση έχει ξεπεράσει τα όρια του τραπεζικού χώρου και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο από ΜΜΕ ευρείας κυκλοφορίας, με το “Έθνος της Κυριακής” να δημοσιεύει άρθρο για τους εννέα κατηγορούμενους που παραπέμπονται με βούλευμα για το κύκλωμα στο ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων.

Το ταμείο είχε μετατραπεί σε ένα φορέα στον οποίο κυριαρχούσε ο ανορθόδοξος τρόπος λειτουργίας ώστε μερικοί επιτήδειοι να εκμεταλλεύονται την κατάσταση προς όφελός τους. Η σκόπιμη (;;;) κωλυσιεργία στο θέμα της μηχανογράφησης προσφερόταν για σειρά έκνομων δραστηριοτήτων και παράνομου πλουτισμού για επίορκους εργαζόμενους στο ταμείο, ασφαλισμένα μέλη του και συνεργαζόμενους με αυτό, οδηγώντας στη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά από σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν στην Αθήνα στις 12/2/2012, που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί μεγάλο μέρος των αρχείων του ταμείου και χιλιάδες εντάλματα που ακόμα δεν έχουν πιστωθεί στους συναδέλφους μας.

Oι έρευνες των Αρχών εξελίχθηκαν και έχει ήδη εκδοθεί για την υπόθεση βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών που παραπέμπει εννέα λειτουργούς του ταμείου, ασφαλισμένα μέλη του και συνεργαζόμενους με αυτό, για να δικαστούν με σοβαρές κατηγορίες στο Εφετείο Κακουργημάτων για το “πάρτι” ασυδοσίας που είχε στηθεί.

Η δημοσιογράφος κα Μαίρη Μπενέα που παρακολουθεί την υπόθεση από την αρχή, αναφέρθηκε στην εξέλιξη αυτή στο άρθρο της “Εννέα στο σκαμνί για το κύκλωμα στο ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων στο “Έθνος της Κυριακής” (σελ. 62-63, 12-13/3) που σας παραθέτουμε στη συνέχεια.

Εννέα στο σκαμνί για το κύκλωμα στο ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων

Ήδη, σε συνεργασία με το νομικό σύμβουλο του συλλόγου μας αποστέλλουμε άμεσα επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, καθώς και στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με την οποία εκφράζουμε την απορία μας για ποιο λόγο δεν έχει μέχρι στιγμής δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του ταμείου στις φερόμενες ως τελεσθείσες σε βάρος του αξιόποινες πράξεις.

Ο σύλλογός μας βέβαια εκφράζει τη λύπη του για την εμπλοκή συναδέλφων, αλλά σε αυτά τα ζητήματα δε χωρούν συναισθηματισμοί. Το ερώτημα βέβαια παραμένει, πώς είναι δυνατόν ο Σύλλογος Συνταξιούχων να κωφεύει ενώπιον αυτής της μεγάλης υπόθεσης διαφθοράς που έπληξε το χώρο μας και να διαφεύγει της προσοχής του κου Κολλάτου, της κας Γκλαβοπούλου, του κου Προκόπη και της πλειοψηφίας της διοίκησης του Συλλόγου Συνταξιούχων…

Η απάντηση θα φανεί σύντομα καθώς θα ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης στα δικαστήρια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εκφραστές του συνδικαλισμού της παρακμής, της ανεπάρκειας και της “αδιαφορίας” πρέπει να αποχωρήσουν το συντομότερο δυνατό από το Σύλλογο Συνταξιούχων.