Λόγω της αποχής των δικηγόρων αναβλήθηκε για τις 11/4 η αίτηση ακυρώσεως για τον καταλογισμό του συνολικού ποσού κάλυψης του ελλείμματος του κλάδους πρόνοιας από την τράπεζα

Συνάδελφοι,

Οι προσπάθειές μας για τη διασφάλιση του εφάπαξ βοηθήματος που δικαιούμαστε σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ και την εγγυητική ευθύνη της ALPHA BANK για την κάλυψη του ελλείμματος «μέχρι να αποχωρήσει και ο τελευταίος εργαζόμενος της ΙΟΝΙΚΗΣ» συνεχίζονται σύμφωνα με τη στρατηγική που έχουμε καταστρώσει και είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι για τη θετική έκβασή τους.

Σας υπενθυμίζουμε ότι έπειτα από τη σχετική αναλογιστική μελέτη που επιβαρύνθηκε ο σύλλογός μας, αναγνωρίστηκε η υποχρέωση της εργοδότριας ALPHA ΒΑNK για την κάλυψη ελλείμματος του Κλάδου Πρόνοιας ποσού 59,02 εκατ. €.

Το ΤΑΥΤΕΚΩ έχει ήδη καταλογίσει και βεβαιώσει εις βάρος της εργοδότριας ALPHA BANK ποσό 27,15 εκατ. €, ήτοι μέρος της ως άνω συνολικής υποχρέωσής της.

Εν συνεχεία, ο Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων “Ιονική Ενότητα” και ο ΣΥΙΛΤΕ άσκησαν αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά το μέρος της απόφασης 198/27-5-2015 του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ που δεν καταλογίζει στην ALPHA BANK και το υπόλοιπο ποσό της υποχρέωσής της ύψους 31,86 εκατ. €.

Η συζήτηση της αίτησης ακυρώσεως που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κατά τη χθεσινή (18/1/16) δικάσιμο, αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων και νέα δικάσιμος ορίσθηκε η 11η Απριλίου 2016. Κατά την ίδια δικάσιμο ορίσθηκε προς συζήτηση και η αντίστοιχη αίτηση ακυρώσεως που άσκησε η ALPHA BANK.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το τέλος αυτού του μεγάλου δρόμου θα δικαιώσει τις ενέργειες του συλλόγου μας και τα συμφέροντα της ιονικής οικογένειας.