Συγχαρητήρια Βασιλική!

Η ζωή είναι γεμάτη παραδείγματα ανθρώπων που χρειάστηκε να παλέψουν πολύ και να ξεπεράσουν φαινομενικά -όπως αποδεικνύεται- ανυπέρβλητα εμπόδια για να αποκτήσουν όσα οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένα. Αν και ποτέ δεν πρόκειται να λάβουν κάποιον επίσημο έπαινο ή τιμητική διάκριση, αυτοί είναι οι μικροί και μεγάλοι, αφανείς ήρωες της καθημερινότητας, που είναι άξιοι συγχαρητηρίων και θαυμασμού.

Μία τέτοια περίπτωση είναι κι αυτή της συναδέλφου Βασιλικής Ανδρέου-Στολάκη που υπηρέτησε στο Κατάστημα Ηγουμενίτσας και στο διάβα της ζωής της συνάντησε υψηλά εμπόδια, αλλά δε λύγισε και η δικαίωση των κόπων της αποτελεί πλέον πραγματικότητα.

Η συνάδελφος είχε την ατυχία να χάσει το 1993 το σύζυγό της Νικόλαο σε πολύ νεαρή ηλικία. Δυστυχώς, η μοίρα δεν είχε ξεμπερδέψει μαζί της, καθώς το 1997 επήλθε το δεύτερο, ακόμα πιο σκληρό, χτύπημα με την απώλεια του γιου της Ανδρέα σε ατύχημα.

Η Βάσω είχε τότε δύο δρόμους να επιλέξει. Αυτόν της κατάρρευσης ή αυτόν του συνεχούς αγώνα για να μεγαλώσει τις τρεις κόρες της. Οπλίστηκε με περίσσια υπομονή και θάρρος, όρθωσε το ανάστημά της στις αντιξοότητες, βγαίνοντας εν τέλει περήφανη νικήτρια!

Σήμερα, η Βάσω είναι μία νικήτρια της ζωής, έχοντας αποχωρήσει από την τράπεζα με την πρόσφατη εθελούσια έξοδο, έχει αποκαταστήσει και τις τρεις κόρες της και χαίρεται τα εφτά (!) εγγόνια της, αφού η κόρη της Παρασκευή τής έχει χαρίσει τον Παντελή και τη Μαρία, η κόρη της Κατερίνα την Όλγα, την Ανδριάνα, την Ελευθερία και τη Βασιλική και η κόρη της Σπυριδούλα τον Ανδρέα.

Η συνάδελφος αποτελεί την προσωποποίηση του κουράγιου και της θέλησης. Ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας που αποδεικνύει ότι εφόσον δε σκύβουμε το κεφάλι και θέτουμε στόχους που να αξίζουν στη ζωή μας και στεκόμαστε στο ύψος των -όποιων- περιστάσεων, μπορούμε να καταφέρουμε όσα μοιάζουν αδύνατα.

Η ίδια μας τόνισε και μας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την Ιονική Τράπεζα που της έδωσε την ευκαιρία να εργαστεί στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής της ώστε να κατορθώσει να κατορθώσει να μεγαλώσει με αξιοπρέπεια τα παιδιά της.

Ευχόμαστε στη Βάσω καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία για την ίδια και την οικογένειά της και στο εξής να απολαύσει, έστω και ως συνταξιούχος, τις χαρές της ζωής. ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!