ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5/11 στις 16:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας, Ευπόλιδος 12, 8ος όροφος

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τη διασφάλιση του εφάπαξ βοηθήματος των εργαζομένων της Ιονικής – Λαϊκής Τράπεζας

«Ι Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Ο Τ Η Τ Α» – Σ Υ Ι Λ Τ Ε

Ευπόλιδος 8 – 105 51 ΑΘΗΝΑ

e-mail: info@ionikienotita.gr

syilte@otenet.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η                                                                    

 Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ!

Είναι ΗΘΙΚΟ και ΝΟΜΙΜΟ ο προϋπολογισμός της κρατικής ALPHA BANK να φροντίζει για την απροβλημάτιστη καταβολή παχυλού εφάπαξ (το ανώτατο ποσό υπολογίζεται σε 210 μισθούς των 940 € έκαστος – 197.400 €) στους εργαζόμενους της πρώην ΠΙΣΤΕΩΣ και να μη διασφαλίζει το εφάπαξ βοήθημα των εργαζομένων της πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ της τάξεως των 75.000 € κατ’ ανώτατο όριο, το οποίο μάλιστα η «Διοίκηση Κωστόπουλου» ρητά έχει εγγυηθεί από το 2003;

Συνάδελφοι της ‘‘εθελουσίας’’

ΜΟΝΟ εσείς μπορείτε

Όλοι εσείς οι 636 πρώην εργαζόμενοι της ΙΟΝΙΚΗΣ – ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ που εργαστήκατε στην ALPHA BANK μέχρι το τέλος του 2014 και αποχωρήσατε με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Διοίκηση της Τράπεζας υπήρχε, λειτουργούσε και ενδιαφερόταν μόνο για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συναδέλφων της Τράπεζας ΠΙΣΤΕΩΣ, τώρα μπορείτε και πρέπει να παρέμβετε δυναμικά για να διασφαλίσετε το εφάπαξ βοήθημα που δικαιούστε!

Γνωρίζετε ότι με ευθύνη της Διοίκησης της ALPHA BANK φθάσαμε στο σημείο να αποχωρούμε από την υπηρεσία της Τράπεζας χωρίς να λαμβάνουμε το εφάπαξ βοήθημα που δικαιούμαστε σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του ΤΑΠΙΛΤ. Έχουμε φτάσει σήμερα στο σημείο να μην παίρνουμε ούτε ‘‘φράγκο’’ από το ΤΑΥΤΕΚΩ, με αποκλειστική υπαιτιότητα της Τράπεζας που δεν εκπληρώνει τη συμβατική της υποχρέωση για κάλυψη των ελλειμμάτων του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ «μέχρι να αποχωρήσει και ο τελευταίος εργαζόμενος της ΙΟΝΙΚΗΣ», όπως ρητά και με σαφήνεια ορίζουν οι οικονομικές καταστάσεις της ALPHA BANK της περιόδου 2004-2005-2006-2007.

Το 2009 διαπιστώσαμε ότι η ALPHA BANK διέγραψε από τις οικονομικές της καταστάσεις του έτους 2008 τη συμβατική της υποχρέωση για τη διασφάλιση του εφάπαξ βοηθήματος των υπαλλήλων της πρώην Ιονικής.

Έκτοτε, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ALPHA BANK Προερχομένων εκ της ΙΟΝΙΚΗΣ και ακολούθως και η «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» αγωνίζονται για τη διασφάλιση του εφάπαξ βοηθήματος.

  • Έχουμε υποβάλει στοιχεία και έγγραφα κατ΄ επανάληψη στο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και στο Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ που αποδεικνύουν την εγγυητική ευθύνη της Τράπεζας.

  • Διενεργήσαμε με έξοδα του ΣΥΙΛΤΕ αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ για λογαριασμό του ΤΑΥΤΕΚΩ από την οποία πρόεκυψε έλλειμμα 59.022.000,00€.

  • Με αλλεπάλληλες παραστάσεις και με τη συνεργασία δικηγορικού γραφείου (του Dr Απόστολου Παπακωνσταντίνου) καταφέραμε το Μάιο του 2015 να καταλογιστεί από το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ (Απόφαση Δ.Σ. 198/27-5-2005) ποσό 27.153.923,89€ κατά της εργοδότριας ALPHA BANK για την κάλυψη ενός μέρους του ελλείμματος του Κλάδου Πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ με βάση την εγγυητική της ευθύνη.

Και ενώ η Διοίκηση της Τράπεζας όφειλε να συμμορφωθεί και να καλύψει τη συμβατική υποχρέωσή της προς τους Εργαζόμενους της Ιονικής Τράπεζας -όπως αντίστοιχα έπραξε με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της 18ης Νοεμβρίου 2013 με την οποία εξασφάλισε στο ακέραιο το παχυλό εφάπαξ των εργαζομένων της ΠΙΣΤΕΩΣ μέσα από τα κονδύλια του προϋπολογισμού της ALPHA BANK- αντίθετα υπέβαλε Αίτηση ακυρότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ως άνω απόφασης του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ για τον καταλογισμό των 27,1 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος της Τράπεζας.

Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι

Επειδή οι κύριοι της εργοδοσίας της Τράπεζας δεν «παίζονται»…

Ας τους δείξουμε ότι κι εμείς «δεν παίζουμε»!!!

Σας καλούμε όλους σε διαρκή επαγρύπνηση και ανένδοτο αγώνα Διαμαρτυρίας μέχρι τελικής δικαίωσης

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στη συγκέντρωση στις 5 Νοεμβρίου 2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου των Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας, Ευπόλιδος 12, 8ος όροφος για να λάβουμε αποφάσεις για την προώθηση του αιτήματός μας που συνοψίζεται στα εξής :

  • Το «ασφαλιστικό ζήτημα» της ALPHA BANK να το πληρώσουν οι μέτοχοι που έχουν διαχρονικά την ευθύνη του ορισμού της Διοίκησης της Τράπεζας και όχι οι εργαζόμενοι της ΙΟΝΙΚΗΣ – ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και ο ελληνικός λαός.

  • Η ALPHA BANK να αναλάβει τις συμβατικές της υποχρεώσεις και να καλύψει τα ελλείμματα του κλάδου πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ στο ΤΑΥΤΕΚΩ ώστε να λάβουν το εφάπαξ βοήθημα που δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι της ΙΟΝΙΚΗΣ – ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

  • Να γίνει άμεσα σχετική πρόβλεψη στις οικονομικές καταστάσεις της ALPHA BANK και να ισχύσει και για τους εργαζόμενους της ΙΟΝΙΚΗΣ – ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ η από 18-11-2013 Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που διασφαλίζει το εφάπαξ βοήθημα των συναδέλφων της Τραπέζης Πίστεως μέσα από τον προϋπολογισμό της Τράπεζας,

δεδομένου όντως

ότι και οι υπάλληλοι της ΙΟΝΙΚΗΣ – ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ έχουν πλήρως ενσωματωθεί στο προσωπικό της απορροφώσας ALPHA BANK και ως εκ τούτου έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις (Αρχή της Ισότητας).

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ !

την Πέμπτη 5/11 στις 16:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας, Ευπόλιδος 12, 8ος όροφος

Για τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα

Ν. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ Λ. ΜΕΡΑΝΤΖΗΣ