Η μαζική χθεσινοβραδινή (6/10) συγκέντρωση της Ιονικής Ενότητας έλαβε απόφαση υπαγωγής του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ! – Ξεκίνησαν σήμερα οι διαδικασίες με την κατάθεση σχετικής αίτησης-υπομνήματος στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με κοινοποίηση στο ΕΤΕΑ

Invalid Displayed Gallery

Συνάδελφοι,

Στη χθεσινή μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν η Ιονική Ενότητα και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ιονικής στο ξενοδοχείο “ΤΙΤΑΝΙΑ”, συναποφασίσαμε με τη σύμφωνη γνώμη των επιστημονικών μας συμβούλων κκ Γιώργου Κουτρουμάνη, Πατρίνας Παπαρρηγοπούλου και Βασίλη Μαργιού την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ!

Μετά τη χθεσινή απόφαση, η πάγια θέση της Ιονικής Ενότητας για την κατοχύρωση της επικουρικής μας σύνταξης παίρνει σάρκα και οστά, καθώς προχωρούμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες. Σήμερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιονικής, τέως διευθυντής του ΤΑΠΙΛΤ κος Νίκος Αλεξόπουλος, κατέθεσε στο γραφείο του Υπουργού κου Γιώργου Κατρούγκαλου και του αρμόδιου Υφυπουργού Αναστάσιου Πετρόπουλου το αίτημα των συλλόγων μας με κοινοποίηση στο ΕΤΕΑ.

Στις αμέσως επόμενες ημέρες θεωρούμε βέβαιο ότι θα αξιολογηθούν οι προϋποθέσεις ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, ενώ παράλληλα θα υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό για να του αναλύσουμε την τεκμηριωμένη πρότασή μας και να του καταθέσουμε περισσότερες από 3.000 αιτήσεις υπαγωγής του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ, υπογεγραμμένες από τους ασφαλισμένους που προέρχονται από την Ιονική, όπως ορίζεται από το Ν4052/12 που είχε θεσπίσει ο τέως Υπουργός και ασφαλιστικός μας σύμβουλος κος Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σας ενημερώνουμε ότι στη χθεσινή συγκέντρωση ευθυγραμμίστηκαν με την πρότασή μας και οι πρόεδροι του Συλλόγου Συνταξιούχων της Αττικής, του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνοκάρτας και του Συλλόγου Συνταξιούχων της Αθηνών.

Στην προσπάθειά μας να υπάρξει μία δυναμική και ενωτική απάντηση στην προσπάθεια κατεδάφισης της επικουρικής μας σύνταξης μέσω της συνεννόησης των συλλόγων που τα μέλη τους συμμετέχουν στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, κοινοποιήσαμε το υπόμνημα και στις διοικήσεις των υπόλοιπων συλλόγων, αιτούμενοι να συμπαραταχθούν με την πλήρως τεκμηριωμένη από ασφαλιστικής και νομικής άποψης πρότασή μας που αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική κατοχύρωσης της επικουρικής μας σύνταξης.

Συνάδελφοι,

Σε ένα ακόμα μεγάλο θέμα που προέκυψε στις κρίσιμες εποχές που ζούμε, η Ιονική Ενότητα με τις επιλογές και τις ενέργειές της πιστεύουμε ότι θα σας δικαιώσει απόλυτα για την υποστήριξή σας. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη χθεσινή μαζική συμμετοχή σας που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.

Η Ιονική Ενότητα για μία ακόμα φορά, αντιστρατεύεται το λαϊκισμό και την υποκρισία, παρουσιάζοντας λύσεις μέσα από τη μεθοδική και υπεύθυνη διαχείριση της υπόθεσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Σας αφήνουμε να κρίνετε και να αξιολογήσετε εκ νέου ποιους πρέπει να εμπιστεύεστε για τη διασφάλιση των ασφαλιστικών και εργασιακών σας θεμάτων.

Συστρατευθείτε μαζί μας σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια και να είστε σίγουροι ότι με ενότητα, αλληλεγγύη και δυναμική συμμετοχή, όπως συνέβη στη χθεσινή ασφαλιστική ημερίδα, θα πετύχουμε το μεγάλο στόχο της διάσωσης της επικουρικής μας σύνταξης!

Σας παραθέτουμε την αίτηση-υπόμνημα υπαγωγής του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ που κατατέθηκε στα γραφεία του Υπουργού κου Κατρούγκαλου και του Υφυπουργού κου Πετρόπουλου και στη συνέχεια την επιστολή κοινοποίησής της προς το ΕΤΕΑ:

Αίτηση-Υπόμνημα     Κοινοποίηση στο ΕΤΕΑ