Νέα επιβάρυνση του εισοδήματος των εν ενεργεία τραπεζοϋπαλλήλων!

Τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και το εισόδημα του τραπεζοϋπαλληλικού κλάδου έχουν πληγεί τα μέγιστα τα τελευταία χρόνια από τις αποφάσεις των μνημονίων.

Στα ήδη επώδυνα μέτρα έρχεται να προστεθεί η εφαρμογή της νέας επιπρόσθετης παρακράτησης ύψους 1% από τους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων υπέρ ενίσχυσης του ΟΑΕΔ και θα είναι επιπλέον της ήδη υφιστάμενης επιβάρυνσης στις αποδοχές των τραπεζοϋπαλλήλων υπέρ του Ταμείου Ανεργίας! Μάλιστα, ο αρχικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν η νέα παρακράτηση να έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2011!

Η αντίδραση της ΟΤΟΕ στη νέα προσπάθεια επιβάρυνσης του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων ήταν άμεση και υπήρξε συνάντηση των υπεύθυνων του συνδικαλιστικού μας οργάνου με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Κατρούγκαλο, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δε θα ισχύσει η αναδρομικότητα, αλλά θα εφαρμοστεί η επιπρόσθετη επιβάρυνση.

Ήδη, ο σύλλογός μας απευθύνθηκε στους νομικούς του συμβούλους και αναλύei όλες τις προοπτικές για άμεση προσφυγή για την κατάργηση της επιπλέον επιβάρυνσης.