ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Ευπόλιδος 8 – ΑΘΗΝΑ 105 51,  ΤΗΛ.: 210 3250692 -3 -4, sitewww.ionikienotita.gr,

e- mail : info@ionikienotita.grinfo@syntaxilte.gr

Αθήνα, 14 Απριλίου 2025

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 

Συναδέλφισσες-οι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στη συνεδρίαση της Παρασκευής 11 Απριλίου 2025, αποφάσισε τη σύγκλιση Τακτικής Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα ταμειακώς εντάξει μέλη του Συλλόγου να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί με τα εξής θέματα :

1.    Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

2.    Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός Διοίκησης θητείας 2022 – 2023 – 2024. Έγκριση του απολογισμού και απαλλαγή από κάθε ευθύνη των Οργάνων Διοίκησης.

3.    Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής θητείας 2022 – 2023 – 2024. Έγκριση της Έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή από κάθε ευθύνη των Οργάνων Διοίκησης.

4.    Προϋπολογισμός επόμενης τριετίας και έγκρισή του.

5.    Καθορισμός ημερομηνίας για τη διενέργεια αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Δ.Σ., Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην ΟΣΤΟΕ. Οργανωτικά και διαδικαστικά θέματα των αρχαιρεσιών.

6.    Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

7.    Παρουσίαση των πορισμάτων της έκθεσης των ορκωτών ελεγκτών για την οικονομική διαχείριση της περιόδου 01.10.2014 – 30.06.2020. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την προσφυγή στα πολιτικά ή/και ποινικά Δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας και των συμφερόντων του Συλλόγου.

 

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου 2025, ημέρα Τετάρτη, ώρα 16:00 μ.μ., στην Αίθουσα Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας  Ελλάδος (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος).

Για την απαρτία της Γενικής Συνέλευσης απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον 1/4 των ταμειακά τακτοποιημένων τακτικών μελών του Συλλόγου που κατοικούν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Όπως προαναφέρθηκε, ώρα προσέλευσης ορίζεται η 16:00 μ.μ., ώστε – με βάση το Άρθρο 22 του Καταστατικού του Συλλόγου – αν δεν υπάρξει απαρτία κατά την ως άνω ώρα, η Γενική Συνέλευση να θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε απαρτία και να αρχίσει μετά την παρέλευση μίας ώρας, δηλαδή στις 17:00 μ.μ., ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων μελών.

 

Συναδέλφισσες – οι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου δε θέλει σε καμία περίπτωση να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική ζωή στο Σύλλογο. Για αυτό άλλωστε αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση να μην ασκηθεί ποινική δίωξη στα μέλη της διοίκησης της υπό εξέτασης περιόδου του πορίσματος των ορκωτών ελεγκτών. Ωστόσο δεν μπορούμε να παραμένουμε τυφλοί ενώπιον των οικονομικών παρατυπιών και θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει οικονομική αποζημίωση του Συλλόγου για τις ζημίες που υπέστη. Επειδή λοιπόν πρόκειται για ένα μείζον θέμα που αφορά τη λειτουργία και την αξιοπιστία του Συλλόγου μας, αποφασίσαμε να παραπέμψουμε το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, προκειμένου τα μέλη μας να αποφασίσουν για τυχόν περαιτέρω ενέργειες.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι, σας εφιστούμε την προσοχή ότι, σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου μας, η Γενική Συνέλευση θα γίνει οπωσδήποτε την ορισθείσα ως άνω ημερομηνία!

Προσδοκούμε στη μαζική παρουσία και συμμετοχή σας για να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου μας!

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Σαράντος Φιλιππόπουλος                     Παναγιώτης Χαλικιάς