Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Όπως σας ενημερώσαμε με πρόσφατο δημοσίευμά μας (βλ. εδώ), με το από 26.11.2024 Δελτίο Τύπου του e-ΕΦΚΑ ανακοινώθηκε ότι κατεβλήθησαν αναδρομικά ποσά ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ σε 23.000 συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 ασφαλιστικά έτη και λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία και οποιοδήποτε ποσό και καλούσαμε τους συνταξιούχους συναδέλφους μας που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους για να διαπιστώσουν αν πράγματι τους έχουν καταβληθεί τα εν λόγω αναδρομικά.
Δυστυχώς όμως, προστέθηκε ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της ανεπάρκειας και της καθυστέρησης που χαρακτηρίζει τον e-ΕΦΚΑ, αφού μετά από επικοινωνία με συναδέλφους μας της ως άνω κατηγορίας, διαπιστώσαμε ότι δεν τους έχει γίνει η πίστωση των αναδρομικών!
Εννοείται βέβαια ότι ο Σύλλογός μας αντέδρασε άμεσα, αποστέλλοντας την κάτωθι επιστολή στον e-ΕΦΚΑ (η οποία κοινοποιήθηκε και στο ΤΑΠΙΛΤ), στην οποία ζητάμε επιτακτικά να εξετάσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες αυτό το θέμα και να προβούν άμεσα στη διευθέτησή του, καθόσον πλέον έχουν περάσει περισσότερα από 5 (!!!) χρόνια από την έναρξη ισχύος του Νόμου 4670/2020 και ακόμα οι συνάδελφοί μας δεν έχουν λάβει τα ποσά που δικαιούνται!!!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ (πατήστε εδώ)
Οι συνάδελφοι, μάλιστα, οι οποίοι ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία (δηλαδή συνταξιούχοι με 2 κύριες συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία και με περισσότερα από 30 ασφαλιστικά έτη) έχουν βιώσει στον απόλυτο βαθμό την ανεπάρκεια του e-ΕΦΚΑ, αφού τους έγινε με χαρακτηριστική καθυστέρηση ο επανυπολογισμός των συντάξεών τους με βάση τις διατάξεις του νόμου 4670/2020 για αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης και τώρα δέχονται και τον εμπαιγμό του Φορέα που τον ενδιαφέρουν μόνο οι ανούσιες εντυπώσεις και όχι η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων!
Όπως γίνεται κατανοητό, απολύτως δικαιολογημένα θεωρούμε αυτήν την κατάσταση απαράδεκτη, αφού οι εν λόγω συνταξιούχοι δε φέρουν καμία ευθύνη για τα σφάλματα και τις καθυστερήσεις και ταλαιπωρούνται αποκλειστικά λόγω της ακραίας δυσλειτουργίας του e-ΕΦΚΑ!
Ελπίζουμε ο e-ΕΦΚΑ να σταματήσει το ανούσιο παιχνίδι των εντυπώσεων και να ανταποκριθεί άμεσα στην επιστολή μας προκειμένου οι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας που ανήκουν στην κατηγορία αυτή να λάβουν – επιτέλους – μετά από περισσότερα από 5 (!) χρόνια τα αναδρομικά που δικαιούνται!
Παραμένετε βεβαίως πάντα συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά τόσο αυτό όσο και οποιαδήποτε άλλο θέμα που απασχολεί την Ιονική Οικογένεια.