ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Νέα επιβάρυνση στους ασφαλισμένους στα παραπεμπτικά των εξετάσεων!

Εκτός από τη συμμετοχή τους, οι πολίτες θα πληρώνουν 1 ευρώ ανά παραπεμπτικό για εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών και 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό για εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Παρά το γεγονός ότι η επελαύνουσα ακρίβεια έχει γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά και ιδιαίτερα τα αδύναμα στρώματα και τα 2,5 εκατ. περίπου συνταξιούχους, η κυβέρνηση δε διστάζει να επιβάλλει νέα επιβάρυνση στα παραπεμπτικά των μικροβιολογικών και απεικονιστικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα (όπως βέβαια συνηθίζεται, αφού η ταλαιπωρία στο διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας καθιστά απαγορευτική την πραγματοποίηση των εξετάσεων σε δημόσια δομή).

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο αυτό «χαράτσι», από 1η Μαΐου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, εκτός από τη συμμετοχή τους, θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους στα συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, αλλά και στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς1 ευρώ ανά παραπεμπτικό για εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών και 3 ευρώ ανά παραπεμπτικό για εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων.

Όπως είναι προφανές, αυτή η νέα επιβάρυνση στρέφεται σε βάρος κυρίως των αδύναμων στρωμάτων και ιδιαίτερα σε βάρος των συνταξιούχων που χρειάζονται συχνότερα εξετάσεις.

Έτσι, μετά από τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, έρχεται μία ακόμα διάταξη που επιβάλλει νέες επιβαρύνσεις στους ασφαλισμένους υπέρ του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας. Τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαίο βέβαια, αφού πρόκειται για μία ακόμα ενέργεια της κυβέρνησης προς το στρατηγικό της στόχο να εξαθλιώσει και να γκρεμίσει το δωρεάν, δημόσιο σύστημα υγείας…