Ούτε ιερό ούτε όσιο!

Ο κος Κολλάτος έχει απολέσει κάθε έννοια σοβαρότητας, φτάνοντας στο σημείο για να ικανοποιήσει τις επιδιώξεις του να ασκεί παραπληροφόρηση που θα τη ζήλευαν οι μεγαλύτεροι δημαγωγοί!

Πρόσφατα, στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα του Συλλόγου Συνταξιούχων δημοσίευσε την αίτηση του τέως προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων και νυν μέλους του Δ.Σ. της Ιονικής Ενότητας, συνάδελφου Σαράντου Φιλιππόπουλου, για την εγγραφή του στο Σύλλογο Συνταξιούχων, καλωσορίζοντας αυτήν την επιλογή και παροτρύνοντας και τους υπόλοιπους συναδέλφους που αποχώρησαν με την πρόσφατη εθελούσια έξοδο να υποβάλουν αίτηση παρακράτησης εισφορών από το ταμείο προκειμένου να γίνουν μέλη του συλλόγου.

Πέραν της παράνομης και απαράδεκτης δημοσιοποίησης προσωπικών στοιχείων του συναδέλφου Φιλιππόπουλου, αναρωτιόμαστε πού αποσκοπεί η συγκεκριμένη ενέργεια. Ο συνάδελφος Φιλιππόπουλος γνωρίζει καλύτερα από κάθε… Κολλάτο τη σημασία του συνδικαλισμού και της κινητοποίησης μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, υπηρετώντας το συνδικαλιστικό κίνημα εδώ και δεκαετίες, σε αντίθεση με δήθεν συνδικαλιστές που «είδαν φως και μπήκαν» για να υπηρετήσουν τη ματαιοδοξία τους. Ο συνάδελφος Φιλιππόπουλος δεν επιθυμεί τη «διάλυση» του Συλλόγου Συνταξιούχων ή το φυλλορρόημα των μελών του, αλλά την κάθαρσή του από στοιχεία που απονοηματοδοτούν τη λειτουργία του και δρουν σε βάρος του και των συμφερόντων των συναδέλφων. Αν ήταν επιδίωξή του να προκαλέσει αφαίμαξη των μελών του Συλλόγου Συνταξιούχων, θα είχε επιτύχει την ερήμωσή του εδώ και καιρό.

Και γι’αυτό ακριβώς το λόγο η υποκρισία του κου Κολλάτου καθίσταται εξοργιστική αφού προτού γίνει η παρακράτηση από το ταμείο και η αίτηση του συνάδελφου Φιλιππόπουλου που τώρα «διαφημίζει», εξάντλησε όλα τα περιθώρια, πότε με παρακάλια, πότε με απειλές και πότε με έγγραφες επιστολές προς τις υπηρεσίες του ταμείου ασφάλισης (ΙΚΑ-ΤΑΠΙΛΤ), ώστε να παραβούν το καταστατικό και μην προχωρήσει η διαδικασία παρακράτησης και κατά συνέπεια απόκτησης της ιδιότητας του μέλους του Συλλόγου Συνταξιούχων για τον Σαράντο Φιλιππόπουλο!!! Μάλιστα, ενώ έχει ήδη προβεί στο ανωτέρω απαράδεκτο δημοσίευμα, ακόμα και πριν από δύο μέρες κατέθεσε στο ταμείο ασφάλισης επιστολή διαμαρτυρίας, απαιτώντας τη διακοπή της παρακράτησης εισφοράς του συναδέλφου ώστε να πάψει να έχει την ιδιότητα του μέλους. Έφτασε δε στο σημείο να επιστρέψει σε φακελάκι στις υπηρεσίες του ταμείου τη μηνιαία εισφορά που είχε ήδη παρακρατηθεί!

Πρόκειται βεβαίως για μία ακόμα… παγκόσμια πρωτοτυπία του κου Κολλάτου. Βλέπετε, όλες οι οργανώσεις πασχίζουν για να αυξήσουν τον αριθμό των μελών τους. Δε νομίζουμε ότι απαντάται πολύ συχνά το φαινόμενο το Δ.Σ. ενός σωματείου και δη συνδικαλιστικού να δίνει αγώνα για να… μην ενταχθεί ένα νέο μέλος στους κόλπους του!!! Μα τελικά, τόσο πολύ φοβούνται το συνάδελφο Φιλιππόπουλο;

Είναι λογικό ο κος Κολλάτος να αγωνιά για την απήχηση που έχει ο συνάδελφος Φιλιππόπουλος στους κόλπους των Ιονικάριων και τη ζημιά που μπορεί να υποστούν οι προσωπικοί του, βλαπτικοί για το σύλλογο, σχεδιασμοί από αυτήν την εξέλιξη. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι ότι ο κύριος αυτός είχε την εντύπωση ότι μπορούσε να ερμηνεύσει τα καταστατικό κατά το δοκούν και να μετατρέψει το Σύλλογο Συνταξιούχων στην προσωπική του Εδέμ όπου θα βασίλευε η ματαιοδοξία του.

Αυτές βέβαια οι σπασμωδικές ενέργειες είναι ενδεικτικές του πανικού που τον έχει καταλάβει. Ο κος Κολλάτος και τα δεκανίκια του γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες στο Σύλλογο Συνταξιούχων.

Εμείς καλούμε όλους τους συναδέλφους που εξήλθαν με την πρόσφατη εθελούσια έξοδο να επικοινωνήσουν με το σύλλογό μας και να γίνουν μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην πολυπόθητη κάθαρση που προϋποθέτει τη διαβίβαση του πορίσματος των ορκωτών ελεγκτών στη δικαιοσύνη και την απόδοση των ευθυνών σε όσους καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των συναδέλφων πλήττοντας το κύρος και τα οικονομικά μεγέθη του συλλόγου, αλλά και τον παραδειγματικό εξοστρακισμό όσων εμφανίστηκαν σαν άγγελοι της κάθαρσης και τελικά συνθηκολόγησαν με την ομάδα του Βέργου για να διατηρήσουν την αγαπημένη τους καρέκλα. Και ο νοών νοείτω…

Συνάδελφοι, δεν είμαστε όμως όλοι το ίδιο. Υπάρχουν σίγουρα διάφοροι… Κολλάτοι που προσβάλλουν τη συνδικαλιστική αξιοπρέπεια, αλλά υπάρχουν και πολλοί που διακονούν το συνδικαλισμό και τις αρχές του με πίστη και όραμα. Στο χέρι όλων μας είναι να αποπέμψουμε τα κακώς κείμενα και να πορευτούμε με προσωπικότητες που αξίζουν και δεν αποσκοπούν στην προσωπική ανάδειξη, αλλά στη διασφάλιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Η συνέχεια θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα αφού στο επόμενο διάστημα θα σας γνωστοποιήσουμε τις λεπτομέρειες της απομάκρυνσης αυτής της ομάδας που πλήττει όλα αυτά τα χρόνια τα συμφέροντα του Συλλόγου Συνταξιούχων και ιδιαίτερα για όσα έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο χρόνο με αποκλειστική ευθύνη του κου Κολλάτου, δίνοντας, δυστυχώς, τη χαριστική βολή στη συνδικαλιστική αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία του συλλόγου.