Μετά από ενέργειες και πιέσεις του Συλλόγου μας, η τράπεζα ανταποκρίνεται στο αίτημά μας για την ενίσχυση του ΤΑΠΙΛΤ. Αναστέλλονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Δευτέρας 29.01.2024, αλλά παραμένουμε πάντα σε εγρήγορση μέχρι να υλοποιηθεί η δέσμευση της τράπεζας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όλοι γνωρίζετε τα μεγάλα προβλήματα που υφίστανται στην λειτουργία του ΤΑΠΙΛΤ τα τελευταία χρόνια. Ο Σύλλογός μας είχε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προκειμένου η τράπεζα να αποσπάσει ένα στέλεχος, ώστε μετά από μια περίοδο ενημέρωσης να μπορέσει να αναλάβει διευθυντικά καθήκοντα στο ταμείο μας και να έχει παράλληλα τουλάχιστον ένα δεκαετή χρονικό ορίζοντα παραμονής στην τράπεζα.

Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες για επικοινωνία και συνεννόηση με την τράπεζα για να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα και καθώς η τράπεζα κρατούσε την αδιάφορη και αδιάλλακτη στάση της, είμαστε πλέον αναγκασμένοι να προκηρύξουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας έξω από το Κεντρικό κατάστημα της τράπεζας, αρχής γινομένης από τη Δεύτερα 29.01.2024.

Όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είχαμε προκηρύξει τον Ιούνιο του 2022, η τράπεζα την ύστατη στιγμή μας γνωστοποίησε ότι αποσπάται άμεσα ένα στέλεχος στο Ταμείο μας προκειμένου να ενισχύσει το εργασιακό του δυναμικό και να συμβάλει στη διεκπεραίωση των λειτουργικών του αναγκών.

Πάγια αρχή και θέση του Συλλόγου μας είναι ο διάλογος και η συνεννόηση. Είναι θετικό ότι η τράπεζα, έστω και καθυστερημένα, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Συλλόγου μας για να δοθεί λύση στο επιτακτικό πρόβλημα ενίσχυσης του Ταμείου μας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και τη θετική ανταπόκριση της τράπεζας, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και ανέστειλε τις προγραμματισμένες για τις 29.01.2024 αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Βέβαια, ο Σύλλογός μας παραμένει πάντα σε εγρήγορση μέχρι να υλοποιηθεί η δέσμευση της τράπεζας και να αποσπασθεί ένα στέλεχος στο Ταμείο μας, το οποίο ουσιαστικά συν τω χρόνω θα αναλάβει διευθυντικό ρόλο και θα δώσει επιτέλους λύση στα πολυετή προβλήματα του ΤΑΠΙΛΤ.

Παραμένετε πάντα συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας προκειμένου να μαθαίνετε άμεσα οποιαδήποτε εξέλιξη για αυτήν την τόσο σημαντική υπόθεση για το χώρο μας.