Μία εξαιρετική, «εγκεφαλική» βραδιά ζήσαμε όλοι όσοι δώσαμε το παρών στην απόλυτα επιτυχημένη, χθεσινή (Κυριακή 19.11.23) εκδήλωση του Συλλόγου μας στο Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Γιώργο Παξινό και τη συμμετοχή της Χορωδίας “Fons Musicalis” (φωτογραφίες)

Η χθεσινή βραδιά (Κυριακή 19.11.23) γράφτηκε κι αυτή με τη σειρά της στη μακρά ιστορία του χώρου της Ιονικής και του Συλλόγου μας. Η εκδήλωση στο Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» με κεντρικό ομιλητή τον παγκοσμίου εμβέλειας καθηγητή Γιώργο Παξινό και τη συμμετοχή της Χορωδίας “Fons Musicalisστέφθηκε πραγματικά από απόλυτη επιτυχία και είναι βέβαιο ότι αποτέλεσε μία σημαντική εμπειρία για το πλήθος συναδέλφων και φίλων της Ιονικής Οικογένειας που γέμισαν την αίθουσα «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ».

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο συνδικαλισμός που πρεσβεύουμε δε θέλουμε να μπαίνει σε στεγανά, αφού θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει να έχει έναν ευρύτερο κοινωνικό ρόλο. Κάνοντας, για μία ακόμα φορά, πράξη αυτήν την αρχή μας, διοργανώσαμε τη χθεσινή εκδήλωση, παρακινούμενοι από τη συνέντευξη που είχαμε πάρει για την εφημερίδα και την ιστοσελίδα μας από τον λεγόμενο «χαρτογράφο» του ανθρώπινου εγκεφάλου, καθηγητή Γιώργο Παξινό.

Θεωρώντας ότι ένας τόσο σπουδαίος επιστήμονας, ο οποίος εκπροσωπεί εδώ και δεκαετίες επάξια την πατρίδα μας σε όλο τον κόσμο – αφού θεωρείται κορυφαίος στον κλάδο της νευρολογίας – αξίζει να έχει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να τον καλέσουμε να μας δώσει μία ομιλία και όπως ήταν αναμενόμενο, συνδυάζοντας την εμπειρία μας στη διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων με την επιστημονική αρτιότητα του καθηγητή Παξινού, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό…


Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, η εκδήλωση ξεκίνησε με μία σύντομη ομιλία της Προέδρου της Επιτροπής Αιμοδοσίας της Ιονικής, συναδέλφισσας Αντιόπης Μάγγου, η οποία καλωσόρισε το ακροατήριο και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το σημαντικό έργο της Τράπεζας Αίματος της Ιονικής.

Αυτός ήταν βέβαια και ο πρόλογος για όσα θα ακολουθούσαν, αφού τη σκυτάλη πήρε η υπέροχη Χορωδία «Fons Musicalis» υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Κωστή Κωνσταντάρα.

Η Χορωδία, συνοδεία πιάνου και σοπράνο, μας χάρισε υπέροχες στιγμές, αφού εκτός από αγαπημένα τραγούδια, ερμήνευσε στην αρχή τον ύμνο για την αιμοδοσία «Συγγενείς εξ αίματος» (στίχοι Σοφίας Μαρωνίδου, μουσική Σπύρου Μαυρόπουλου), ενώ το μουσικό πρόγραμμα έκλεισε με τον Ύμνο της Ιονικής Τράπεζας (στίχοι Σοφίας Μαρωνίδου, μουσική Σπύρου Μαυρόπουλου), προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκόμενους συναδέλφους.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος απεύθυνε χαιρετισμό, προλογίζοντας την ομιλία του σπουδαίου καθηγητή Γιώργου Παξινού με θέμα «Εγκέφαλος και νους: Ποιος είναι η μαριονέτα και ποιος ο μαριονοπαίκτης».

Και πράγματι, όταν ο καθηγητής πήρε το λόγο για το κεντρικό μέρος της εκδήλωσής μας, καθήλωσε το ακροατήριο με την άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του.

Στο τέλος της μάλιστα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να του απευθύνουν ερωτήσεις για τις απορίες που τους είχαν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της ομιλίας και έγινε ένας πολύ ωραίος διάλογος που συνετέλεσε με τη σειρά του στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Εν κατακλείδι, τα πάντα κύλησαν ομαλά, σύμφωνα με το πρόγραμμα και τα χαμόγελα που ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων στο τέλος μαρτυρούσαν την απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης.

Εκδήλωση

Θέλουμε βεβαίως να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παρευρισκόμενους:

· Γιάννη Μαντζουράνη, μέλος κεντρικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ και νομικό συνεργάτη του Συλλόγου μας

· Παναγιώτη Βάρδα, γραμματέα τομέα καινοτομίας έρευνας και τεχνολογίας του ΠΑΣΟΚ

· Συνάδελφο Κωνσταντίνο Ασκούνη, δήμαρχο Καλλιθέας

· κ. Κουρή, εκπρόσωπο του τμήματος αιμοδοσίας Λαϊκού Νοσοκομείου με το οποίο συνεργάζεται η Τράπεζα Αίματος της Ιονικής

· Σταμάτιο Γεωργούλη, μέλος της διοίκησης του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»

· (Να σημειωθεί ότι από το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μας απάντησαν στην πρόσκληση που τους απευθύναμε ότι δε θα μπορούσε να παραστεί λόγω των υποχρεώσεών του και μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην εκδήλωσή μας)

· Και βεβαίως όλους τους συναδέλφους και φίλους της Ιονικής Οικογένειας για την πολύ μεγάλη συμμετοχή!

· Ένα μεγάλο ευχαριστώ βεβαίως σε όσους συνετέλεσαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

· Στη Χορωδία «Fons Musicalis», στο μαέστρο Κωστή Κωνσταντάρα και όλους τους συμμετέχοντες που μας χάρισαν ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα.

· Και βεβαίως στον καθηγητή Γιώργο Παξινό αφενός μεν για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και για την υπέροχη ομιλία του, αφετέρου δε, για το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας απέδειξε ότι οι άνθρωποι κύρους με πραγματικά σπουδαία προσωπικότητα είναι απλοί και προσιτοί προς όλους, έχοντας ως σκοπό τη μετάδοση των γνώσεών τους. Πλέον, θεωρούμε τον καθηγητή επίτιμο μέλος της Ιονικής Οικογένειας.

 

Υ.Γ. Όπως σας έχουμε υποσχεθεί, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε το βίντεο με το σύνολο της εκδήλωσης, ώστε να έχετε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε όλοι εσείς που δεν μπορέσατε να δώσετε το παρών!