ΣΥΙΛΤΕ Νο 6. 1η Μάη

1η Μάη
Ημέρα ΜΝΗΜΗΣ!
Ημέρα ΤΙΜΗΣ!
Ημέρα ΑΓΩΝΩΝ!
Ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ!

Η Πρωτομαγιά η Εργατική, δεν είναι απλά μία ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου. Μπορεί και πρέπει να αποτελεί το σύμβολο που θα μας καθοδηγήσει σε νέες διεκδικήσεις και κατακτήσεις.

Ιδιαίτερα τώρα που το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Σήμερα που βιώνουμε μία από τις πιο βαθιές κρίσεις του καπιταλισμού που μας έχει καταδικάσει στην ανεργία και την ανασφάλεια, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, χωρίς δωρεάν σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες υγείας, μόρφωσης και πρόνοιας. Τα τελευταία χρόνια, όλες οι εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα εξαϋλώθηκαν, η κοινωνική συνοχή αποσαρθρώθηκε, η παραγωγική βάση της χώρας και η οικονομία διαλύθηκαν. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά οι πολιτικές εξαθλίωσης συνεχίζουν!

Η 1η Μάη είναι κυρίως μέρα ευθύνης για όλους και τον καθένα χωριστά. Οφείλουμε να εμπνευστούμε από τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης ώστε η φετινή Πρωτομαγιά να μην αποτελέσει ένα απλό σύνθημα, αλλά εφαλτήριο αφύπνισης και ανασυγκρότησης.

Πρέπει και οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να δηλώσουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπιστούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Η αδράνεια, ο φόβος και η υποχώρηση δεν ταιριάζουν στο εργατικό κίνημα.

Να αγωνιστούμε για μια χώρα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, με δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, με προτεραιότητα στις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού
Να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων που μας στέρησαν τα Μνημόνια
Να παλέψουμε για την επαναφορά των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα προ Μνημονίων
Να συσπειρωθούμε για την οικοδόμηση ενός δυναμικού μετώπου ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας
Να στείλουμε σαφές μήνυμα ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται και εντείνεται

Ο σύλλογός μας με αίσθημα αλληλεγγύης, εκφράζει πλήρη στήριξη και συμπόρευση με όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους και απλούς πολίτες της χώρας, προτρέποντας όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και να στηρίξουν με διεκδικητικό φρόνημα και παλμό όλες τις κατά τόπους συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα Μνημόνια, με ψευδεπίγραφες υποσχέσεις. Στέλνουμε δυναμικό μήνυμα με τη συμμετοχή μας!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!