Την Πέμπτη 18/5 ΔΩΡΕΑΝ επίσκεψη και ξενάγηση στην Αρχαία Αγορά Αθηνών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς  

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η Επιτροπή Πολιτισμού της Ιονικής προσπαθεί διαχρονικά να παρουσιάζει μία ευρύτερη ποικιλία δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων βέβαια και η επίσκεψη και γνωριμία με τα αναρίθμητα, σημαντικά αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία του τόπου μας. Άλλωστε οι συνάδελφοι έχουν φροντίσει να αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για αυτές τις δραστηριότητες με τη μεγάλη παρουσία τους σε παρόμοιες επισκέψεις.

Έχουμε και σε προηγούμενα χρόνια επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Αγοράς, αλλά επειδή υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που δεν είχαν τη δυνατότητα να δώσουν το παρών στις προηγούμενες επισκέψεις μας, διοργανώνουμε εκ νέου δωρεάν επίσκεψη και ξενάγηση στο αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Αγοράς, την Πέμπτη 18 Μαΐου, ώρα 11.30 π.μ..

Καλούμε τους συναδέλφους και τους συγγενείς τους να θαυμάσουμε όλοι μαζί τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα τόσο στον υπαίθριο χώρο, όσο και τα εκθέματα στο μουσείο της Αρχαίας Αγοράς που αποτελούσε το διοικητικό, φιλοσοφικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και κυρίως οικονομικό κέντρο της κλασικής Αθήνας, με τη συνοδεία έμπειρου ξεναγού που θα προσπαθήσει να μας μεταδώσει τις γνώσεις του και να μας προσφέρει μία αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία.

· Η συνάντησή μας θα γίνει έξω από την είσοδο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών, επί της οδού Αδριανού, πλησίον του σταθμού “Θησείο” του ΗΣΑΠ στις 11.30 π.μ. Καλούμε όσους προσέλθουν να είναι συνεπείς με την ώρα συνάντησης, ώστε να μην κινδυνεύσουν να χάσουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν μαζί με το γκρουπ μας.

· Μπορεί να προσέλθει κάθε ενδιαφερόμενος συνάδελφος με συγγενικά του πρόσωπα.

· Ξενάγηση μέσω ενδοσυνεννόησης (whisper)

· Η συμμετοχή όσων προσέλθουν θα είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι βεβαίως μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Συλλόγους μας για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις.