Καλό ταξίδι Άκη

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 79 ετών ο συνάδελφός μας Ιωσήφ (Άκης) Αναστασίου, ο οποίος είχε υπηρετήσει στα καταστήματα Θεσσαλονίκης Ρούσβελτ, Διοικητηρίου και Τριανδρίας. Τον Άκη, όπως τον φώναζαν όσοι τον γνώριζαν, διέκριναν το ήθος, η συνέπεια, η εργατικότητα, αλλά και η προσήλωση στις διεκδικήσεις του χώρου της Ιονικής. Ο Άκης ήταν πάντοτε μπροστάρης στους αγώνες μας, έδινε δυναμικό παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις των Συλλόγων μας και μάλιστα είχε απολυθεί από την τράπεζα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας για να επαναπροσληφθεί μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Άλλωστε, ο εκλιπών ήταν ένας άνθρωπος με βαθιά πολιτική και κοινωνική συνείδηση, που είχε αφιερώσει τη ζωή του στους αγώνες για τη δημοκρατία. Κατά τη διάρκεια της Χούντας συνελήφθη και καταδικάστηκε και ήταν μέλος του «ΣΦΕΑ» (Σύνδεσμος Φιλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών), ο οποίος μάλιστα εξέδωσε το ακόλουθο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την απώλειά του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΦΕΑ – ΑΠΩΛΕΙΑ ΙΩΣΗΦ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (πατήστε εδώ) 

Όλοι οι συνάδελφοι που είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί του είναι βέβαιο ότι θα θυμούνται για πάντα την αγωνιστική του προσήλωση και τη συναδελφική του αλληλεγγύη.

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στη σύζυγό του Ελένη και την κόρη του Όλια, οι οποίες θα κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Η πολιτική κηδεία του συναδέλφου έγινε στην αίθουσα BILLS’ PALACE, απέναντι από τα νεκροταφεία Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ η σορός του αποτεφρώθηκε στη Ριτσώνα.

Καλό ταξίδι Άκη!