Η μεγάλη συγκέντρωση των Συλλόγων μας για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και άλλα ασφαλιστικά θέματα την Τετάρτη 22.3.23 – Νέο ραντεβού την Παρασκευή 7.4.23 στα δικαστήρια Ευελπίδων

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Με μεγάλη και προσέλευση και επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22.3.23 έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η συγκέντρωση των Συλλόγων που αγωνιζόμαστε για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης (με την παρουσία επίσης των Συλλόγων Συνταξιούχων Εμπορικής και Εθνικής), αλλά και για όλα τα ασφαλιστικά θέματα και δικαιώματά μας, τα οποία καταπατούνται σταθερά με ευθύνη του Υπουργείου και του e-ΕΦΚΑ.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων μας υποβάλαμε αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος δυστυχώς – για μία ακόμα φορά – δήλωσε απασχολημένος και μας παρέπεμψε σε συνεργάτιδά του, προκειμένου να της αναλύσουμε τα ασφαλιστικά μας θέματα και αιτήματα και να της παραδώσουμε τα υπομνήματά μας.

Όλοι οι Σύλλογοι που δώσαμε το παρών στη συγκέντρωση θεωρήσαμε άκρως προσβλητική αυτή τη στάση και αντιμετώπιση των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων από τον Υπουργό και αρνηθήκαμε τη «λύση Χατζηδάκη». Άλλωστε, τονίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Υπουργός αποφεύγει να μας συναντήσει, αλλά και γενικά τους ασφαλισμένους και τους φορείς τους.

Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσία μας έξω από το Υπουργείο Εργασίας και αφού όλοι μαζί εκφράσαμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματά μας, αποφασίσαμε μαζί με το Σύλλογο Εμπορικής να πορευτούμε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου για να επιδώσουμε τα αιτήματά μας στον Πρωθυπουργό. Ωστόσο φτάνοντας στη Βασιλίσσης Σοφίας, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν φράξει την Ηρώδου Αττικού, καθιστώντας αδύνατη την προσέγγιση του Μεγάρου Μαξίμου.

Εμείς τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι κυβερνώντες – όποιοι και αν είναι αυτοί – πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι η υπεροπτική αντιμετώπιση και αδιαφορία προς τους ασφαλισμένους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που τους εκπροσωπούν, είναι βέβαιο ότι θα έχουν και το ανάλογο τίμημα!

Όπως επίσης, πρέπει να καταλάβουν και όλοι οι συνάδελφοι, ότι ο αγώνας που δίνουμε για το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αλλά και για τα υπόλοιπα ασφαλιστικά θέματα που μας απασχολούν, δεν είναι υπόθεση μόνο των Δ.Σ. των Συλλόγων, αλλά στην ουσία αφορά την επικουρική σύνταξη, το μέλλον και τις ζωές όλων μας!

· Εμείς όχι μόνο δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά αντίθετα συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά μετά τα αισιόδοξα μηνύματα που μας έδωσε η προχθεσινή συγκέντρωση και πορεία με την παρουσία των συναδέλφων μας.  

· Ορίζουμε το επόμενο ραντεβού μας για την Παρασκευή 7.4.23, όταν και εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουμε καταθέσει, προκειμένου η δικαιοσύνη να μας δώσει τη δυνατότητα να παραστούμε ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη για την καταστροφική επένδυση στην ATTICA BANK.

· Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν εκείνη τη μέρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων (θα ακολουθήσει και διευκρινιστική ανακοίνωση το επόμενο διάστημα).

· Είναι χρέος όλων μας απέναντι στους συναδέλφους μας, τις οικογένειές μας, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς να αγωνιστούμε για τη διάσωση και διασφάλισης αξιοπρεπούς επικουρικής σύνταξης.

· Οφείλουμε όλοι να δώσουμε δυναμικό και μαζικό παρών, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε αρχικά το στόχο της παράστασής μας ως Πολιτική Αγωγή, ώστε εν συνεχεία να προχωρήσουμε με τους κατάλληλους χειρισμούς στην ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στον επικουρικό κλάδο του e-ΕΦΚΑ, που αποτελεί μονόδρομο για τη διάσωση και κατοχύρωση της επικουρικής μας σύνταξης!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας

Σαράντος Φιλιππόπουλος                            Παναγιώτης Χαλικιάς

 

Για το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος                                                          Η Γ. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Στεφανής                               Παναγιώτα Αναγνωστάκη

 

Για το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

Η Πρόεδρος                                                 Η. Γ. Γραμματέας

Α. Οικονόμου                                               Ε. Μερκούρη

 

Για το Δ.Σ. του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας

Χ. Δάσκαλος                                                Ε. Καλαρίτης

 

Για το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – EUROBANK

Η Πρόεδρος                                                 Ο Γ. Γραμματέας

Χ. Πιπέρα                                                    Κ. Κέντρος