Το… τσικνίσαμε όλοι μαζί «αλά Ιονική», με ατελείωτο γλέντι, τραγούδι και χορό, την Τσικνοπέμπτη 16.2 στην εκδήλωση κοπής πίτας των Συλλόγων μας στο κέντρο «Μουσικές Διαδρομές» (φωτογραφίες)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Είχαν περάσει 3 χρόνια από την τελευταία μαζική εκδήλωση των Συλλόγων μας και η ανυπομονησία και η προσμονή ανάμεσα στους συναδέλφους ήταν πολύ μεγάλη! Και βέβαια η εκδήλωση κοπής πίτας των Συλλόγων μας σε συνδυασμό με την παραδοσιακά εορταστική ατμόσφαιρα της Τσικνοπέμπτης, δημιουργούσαν τις καλύτερες συνθήκες ώστε η Ιονική Οικογένεια να ξαναβρεθεί και να διασκεδάσει ενωμένη! Άλλωστε, ήταν η πρώτη φορά που η κοπή πίτας αφορούσε όλους τους Συλλόγους του χώρου μας!

Και βέβαια, οι προσδοκίες μας επιβεβαιώθηκαν πλήρως!

Σε μία πραγματικά υπέροχη βραδιά, που γνώρισε επιτυχία, στο κέντρο «Μουσικές Διαδρομές» όπου εμφανίζεται ο σπουδαίος ρεμπέτης Μπάμπης Τσέρτος, οι Ιονικάριοι που δώσαμε το παρών διασκεδάσαμε με την ψυχή μας, τραγουδήσαμε δυνατά πολυαγαπημένα τραγούδια, χορέψαμε μέχρι… τελικής πτώσεως και ξεφαντώσαμε μέχρι πολύ αργά το βράδυ, σε μία φανταστική βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη για το συνεχές κέφι και τη ζωντάνια όλων των συμμετεχόντων!


· Η προσέλευση των συναδέλφων ξεκίνησε σταδιακά από τις 8:00 μ.μ. και μέσα στην επόμενη ώρα το κέντρο ήταν γεμάτο, αφού η ανυπομονησία όλων ήταν μεγάλη

· Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε περίπου στις 9:00 μ.μ. με το συνάδελφό μας Θεμιστοκλή Καρακατσάνη να μας χαρίζει πολύ όμορφες στιγμές, με υπέροχα ποιοτικά τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, ερμηνευμένα από τον ίδιο με ψυχή, σεβασμό και την καλύτερη διάθεση! Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον Θέμη, που όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε ακόμα περισσότερο το κοινό!

· Παράλληλα, είχαν αρχίσει να σερβίρονται τα πρώτα απολαυστικά εδέσματα και βέβαια συνοδεία… άφθονου κρασιού για να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα για το γλέντι που θα ακολουθούσε!

· Μετά τη συγκινητική εμφάνιση του συνάδελφου Θέμη και αφού είχε ολοκληρωθεί η προσέλευση των συναδέλφων, ο Πρόεδρος Σαράντος Φιλιππόπουλος και τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων μας συνάδελφοι Δημήτρης Γιακωβάκης, Γιάννης Σοφιανόπουλος, Αντιόπη Μάγγου, Άρης Γεωργίου, Αναστασία Αναστασίου, Γιάννης Κυριαζής, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστας Στεφανής,  ανέβηκαν στη σκηνή για να ευχηθούν η νέα χρονιά να είναι καλότυχη για το χώρο της Ιονικής και να κόψουν την πίτα μας.

· Ο Πρόεδρος της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και του Συλλόγου Συνταξιούχων συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος καλωσόρισε και επίσημα τους συναδέλφους, μίλησε σύντομα για το μοναδικό δέσιμο της Ιονικής Οικογένειας και ευχήθηκε σε όλους καλή διασκέδαση!

· Την κοπή της πίτας ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων συνάδελφος Παναγιώτης Χαλικιάς και εν συνεχεία κλήθηκαν διάφοροι συνάδελφοι για να κληρώσουν τους λαχνούς.

· Τον τυχερό λαχνό για το κωνσταντινάτο φλουρί κέρδισε η Τζένη Μητρογώγου, αδερφή της συναδέλφισσας Πόπης Μητρογώγου. Ευχόμαστε στην Τζένη υγεία και ευτυχία για την ίδια και τους αγαπημένους της!

· Όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει βέβαια, υπήρξε και μία έκπληξη, αφού ο Νίκος Δημητρίου (γιος του συναδέλφου Θανάση Δημητρίου) μας προσέφερε μέσω της εταιρείας του «Capital Exchange» 5 λαχνούς των 100 δολαρίων έκαστος για τις εκδηλώσεις κοπής πίτας των Συλλόγων μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι 3 κληρώθηκαν στην εκδήλωση της Αθήνας και οι τυχεροί ήταν οι συνάδελφοι Ανδρέας Παπασαρρής και Θανάσης Μπαρδάκας, αλλά και η συνεργάτιδά μας κ. Χριστίνα Λουΐζα Βορλόου. Τους ευχόμαστε… καλοφάγωτα και σε καλή μεριά! Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η Ιονική βραδιά θα τους μείνει αξέχαστη!

· Μετά το πέρας της κοπής της πίτας, είχε φτάσει η ώρα να ξεκινήσει το μουσικό πρόγραμμα και να δοθεί το έναυσμα για το ολονύχτιο γλέντι που ακολούθησε! Πρώτα βγήκαν στη σκηνή οι τραγουδίστριες Νάντια Καραγιάννη και Ντένια Κουρούση για να μας ζεστάνουν με τις όμορφες ερμηνείες τους σε υπέροχα, κλασικά, λαϊκά ελληνικά τραγούδια και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Μπάμπης Τσέρτος, ο οποίος πράγματι μας χάρισε ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε τις πιο ωραίες στιγμές της ελληνικής λαϊκής μουσικής, συνθέτοντας ένα ασυναγώνιστο πρόγραμμα ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

· Η καλή διάθεση και ενέργεια που έδωσαν στην εκδήλωση οι συνάδελφοι, είχαν ως αποτέλεσμα από τις πρώτες κιόλας νότες να ξεκινήσουν οι χοροί και όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο γέμιζε η πίστα, με το τραγούδι, το χορό και το γλέντι να διαρκούν ακατάπαυστα μέχρι πολύ αργά το βράδυ!

· Ευχόμαστε το 2023 να είναι μία χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες για τους απανταχού Ιονικάριους, με το βλέμμα πάντοτε στην επικείμενη συγχώνευση των Συλλόγων μας που θα «πιστοποιήσει» την ενότητα του χώρου της Ιονικής!


Υ.Γ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους και τους συνεργάτες μας που συνετέλεσαν στην απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης, καθώς και τους υπεύθυνους του Κέντρου “Μουσικές Διαδρομές” για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία τους.