Απέμειναν ελάχιστες θέσεις! Οι… πιο σβέλτοι κερδίζουν τη συμμετοχή τους στο Εξπρές της Ιονικής για την εκδρομή στην ακριτική Θράκη και την ιστορική Αδριανούπολη (Τουρκία), σε μία πολύ όμορφη 5ήμερη εκδρομή (10.03 – 14.03.23)! (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- ΚΑΒΑΛΑ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΞΑΝΘΗ – ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ – ΣΟΥΦΛΙ –ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ – ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το πενθήμερο 10-14 Μαρτίου το Εξπρές της Ιονικής θα ταξιδέψει στην ακριτική Θράκη και την ιστορική Αδριανούπολη (Τουρκία). Οι θέσεις έχουν σχεδόν συμπληρωθεί, αλλά υπάρχουν ακόμα ελάχιστες για τους… πιο σβέλτους από εσάς που θέλετε να συμμετάσχετε στην εκδρομή μας! Σπεύσατε να επικοινωνήσετε με τους Συλλόγους μας, γιατί το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά και το παρόν δημοσίευμα, οι θέσεις θα συμπληρωθούν πολύ γρήγορα.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι κοντά μας θα βρίσκονται οι συνάδελφοι τραγουδιστές Ιπποκράτης Ξυλάς και Ελευθερία Βλάσση, οπότε καταλαβαίνετε ότι η διασκέδασή μας θα είναι δεδομένη!

Σας υπενθυμίζουμε όλο το πρόγραμμα της εκδρομής μας αναλυτικά :


Θ  Ρ  Α  Κ  Η

5 HMΕΡΗ ΟΔΙΚΗ

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ- ΚΑΒΑΛΑ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (ΤΟΥΡΚΙΑ) – ΞΑΝΘΗ – ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ – ΣΟΥΦΛΙ –ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ – ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ

 

5 ΗΜΕΡΕΣ αναχώρηση : 10/03/2023 – επιστροφή 14/03/2023

 

Παρασκευή 10.3. 1η ημέρα: Αθήνα–Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Στάση για καφέ στην περιοχή της Λαμίας. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με στάση βεβαίως στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συλλέξουμε τους συναδέλφους της Βορείου Ελλάδος (όπως θα κάνουμε και κατά τη διάρκεια της διαδρομής και για άλλους συναδέλφους που τυχόν συμμετάσχουν). Με τις απαραίτητες στάσεις για προαιρετικό φαγητό και καφέ, θα συνεχίσουμε μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Σάββατο 11.3. 2η ημέρα: Αλεξανδρούπολη  –  Αδριανούπολη

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την πρώτη πρωτεύουσα του Οθωμανικού κράτους, την Αδριανούπολη. Άφιξη στα ελληνοτουρκικά σύνορα και έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατήρια με λήξη τουλάχιστον 6 μήνες μετά ή ταυτότητες τελευταίας 15ετίας). Φτάνουμε στην Αδριανούπολη, όπου θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα (Selimiye Τζαμί, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της οθωμανικής και τουρκικής αρχιτεκτονικής και συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, Eski τζαμί, τζαμί Muradiye κ.ά.), αλλά και στις περίφημες κλειστές αγορές ή αλλιώς τα παζάρια της Αδριανούπολης, όπως το Ali Paşa (το μεγαλύτερο τσαρσί της πόλης) που χτίστηκε το 1560 από τον Hersekli Semiz Ali Pasha. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος στην αγορά Ali Pasa, αλλά και στους τριγύρω πολυσύχναστους δρόμους γύρω από τον πεζόδρομο (Saraclar), όπου έχετε τη δυνατότητα εκτός από τις αγορές σας να θαυμάσετε τα γραφικά σπίτια βγαλμένα από μια άλλη εποχή και να δοκιμάσετε την τουρκική παραδοσιακή κουζίνα. Μετά από αυτό το σύντομο πέρασμά μας στην Τουρκία, θα επιστρέψουμε στην Aλεξανδρούπολη για δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Κυριακή 12.3. 3η ημέρα: Δάσος Δαδιάς – Σουφλί – Διδυμότειχο – Αλεξανδρούπολη

Στο ξενοδοχείο μας θα πάρουμε το πρωινό μας, γιατί ακολουθεί μία άκρως ενδιαφέρουσα, αλλά και μακρά μέρα, αφού ουσιαστικά θα περιηγηθούμε στον ακριτικό νομό του Έβρου. Πρώτος σταθμός το κέντρο ενημέρωσης στο Δάσος Δαδιάς, τμήμα του οικοσυστήματος που εκτείνεται από τις ανατολικές απολήξεις της Ροδόπης έως το Δέλτα του Έβρου και έχει ανακηρυχθεί σε Εθνικό πάρκο. Αφού μας γίνει η σχετική ενημέρωση, θα συνεχίσουμε για να γνωρίσουμε το Σουφλί με την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το μουσείο μεταξιού. Αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε προς το Διδυμότειχο, που όπως θα διαπιστώσετε όσοι το επισκέπτεστε πρώτη φορά, είναι μία πολύ όμορφη πόλη, χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Έβρου και Ερυθροπόταμου. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περπατήσουμε στα σοκάκια της πόλης, να κάνουμε τις αγορές μας και για προαιρετικό γεύμα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε στάση για καφεδάκι στην πρωτεύουσα του νομού, την Αλεξανδρούπολη και τελειώνοντας αυτήν την… ακριτική περιήγηση θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για να πάρουμε το δείπνο μας και να διανυκτερεύσουμε.

Δευτέρα 13.3. 4η ημέρα :  Αλεξανδρούπολη – Kομοτηνή – Πομακοχώρια ( Σμίνθη – Έχινος ) – Ξάνθη – Πόρτο Λάγος – Καβάλα

Μετά το πρωινό μας έχει φτάσει η ώρα να αναχωρήσουμε από τη μεγαλύτερη πόλη της Θράκης. Μία ακόμα όμορφη οδική εκδρομή ξεκινά, αφού αρχικά θα επισκεφθούμε την Κομοτηνή και θα βρεθούμε στα πλακόστρωτα σοκάκια της Ερμού με τα διάφορα μικρομάγαζα. Εκεί θα συναντήσουμε τα εργαστήρια λευκοσιδήρου και χαλκού, γνωστά σαν τενεκετζίδικα, τα παλαιοπωλεία με τις όμορφες αντίκες, τα καφεκοπτεία, τα στραγαλάδικα τα εργαστήρια σουτζούκ λουκούμ, τα ζαχαροπλαστεία με τα τοπικά γλυκά (σαραγλάκια, χανούμ μπορέκ με κρέμα, κανταΐφι, πλάκες σοκολάτας με καβουρντισμένο αμύγδαλο, σεκέρ παρέ και καζάν ντιπί, κ.λπ). Πίσω από την οδό Ερμού θα συναντήσουμε τη σκεπαστή Δημοτική Αγορά στη στοά της οποίας στήνουν τους πάγκους τους οι ψαράδες και οι οπωροπώλες. Και αφού εξερευνήσουμε την γεμάτη παραδοσιακές γωνιές, μυρωδιές και γεύσεις Κομοτηνή, θα επισκεφθούμε τα δύο πιο χαρακτηριστικά χωριά των Πομάκων της Θράκης, τη Σμίνθη και τον Έχινο.

Μετά θα πάρουμε το δρόμο για την πόλη της Ξάνθης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προαιρετικό γεύμα, αλλά και για να γνωρίσουμε τη νέα και  παλιά Ξάνθη, με το χείμαρρο Κόσυνθο και τα άλλα αξιοθέατα. Μετά την αναχώρησή μας, στη διαδρομή με προορισμό το ξενοδοχείο μας στην Καβάλα,  θα δούμε το φημισμένο, ιδιαίτερης ομορφιάς Πόρτο Λάγος και εάν είναι ανοιχτό το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, θα προσκυνήσουμε. Φτάνοντας στη γοητευτική Καβάλα, θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, θα δειπνήσουμε και όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν θα μπορούν να γνωρίσουν τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Τρίτη 14.3. 5η ημέρα: Καβάλα – Σπήλαιο Αγγίτη  – Αθήνα

Έχοντας γεμίσει τις μπαταρίες μας με το πρωινό μας θα ξεκινήσει η πέμπτη ημέρα της περιήγησής μας στη Θράκη. Θα κάνουμε ένα τουρ στην όμορφη Καβάλα με το πούλμαν και μετά θα αναχωρήσουμε για το Σπήλαιο του Αγγίτη ποταμού, το οποίο ανακαλύφθηκε μόλις το 1978 και είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στον κόσμο! Η πορεία μέσα στο σπήλαιο είναι εντυπωσιακή, καθώς γίνεται πάνω σε ένα τεχνητό γεφυράκι που το διασχίζει κατά μήκος, με τους πανέμορφους σταλακτίτες, πάνω από τα άλλοτε ήρεμα και άλλοτε θορυβώδη νερά του ποταμού. Εξ ίσου εντυπωσιακή και η έξοδος μέσα από το βουνό, από ένα μικρό τοξοειδές άνοιγμα στη βάση ενός μικρού θολωτού σπηλαίου!

Μετά από την εντυπωσιακή μας βόλτα στο σπήλαιο, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Στη Θεσσαλονίκη θα αποχαιρετήσουμε τους συναδέλφους της Βόρειας Ελλάδας και θα συνεχίσουμε με ενδιάμεσες στάσεις για προαιρετικό φαγητό και καφέ μέχρι το βραδάκι που θα φτάσουμε στην Αθήνα γεμάτοι με πολύ όμορφες εικόνες και αναμνήσεις από την ακριτική Θράκη!

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ

5ΗΜΕΡΗ

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

290  €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

395  

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Ø Πολυτελές πούλμαν 64 θέσεων, για όλη τη διάρκεια εκδρομής, euro 6 (με   φίλτρα αέρα καμπίνας άνθρακα που  κρατά και καταστρέφει τους ιούς ακόμη και τον covid-19, χάρη στο μοναδικό προοδευτικό σχεδιασμό πολλαπλών στρωμάτων και αποτρέπει τη διασπορά τους)

Ø 3 διαν/σεις στην Αλεξανδρούπολη στο επιλεγμένο 4 αστέρων  ξενοδοχείο ΝΕFELI : https://nefelihotel-sa.gr/  με πρωινό  και δείπνο σε μπουφέ

Ø 1 διαν/ση στην Καβάλα στο επιλεγμένο 4 αστέρων ξενοδοχείο AIROTEL GALAXY HOTEL : https://www.airotel.gr/en/ με πρωινό σε μπουφέ και σερβιριζόμενο δείπνο

Ø Δείπνο καθημερινά σε μπουφέ στην Αλεξανδρούπολη & σερβιριζόμενο μενού 3 πιάτων στην Καβάλα

Ø Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUROPERATOR

Ø ΦΠΑ

Ø Περιήγηση στην Αδριανούπολη

Ø Διελεύσεις συνόρων

Ø Φόρος διαμονής 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Ø Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Ø Ταξιδιωτική ασφάλιση

Ø Αρχηγός / Συνοδός

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Ø Εάν επιθυμείτε  ταξιδιωτική ασφάλιση  (που καλύπτει και covid19) επιβάρυνση + 20 ευρώ το άτομο: Θα πρέπει να μας το δηλώσετε με την κράτησή σας!

Ø Η ΑΝΩΤΕΡΩ  ΡΟΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ