Καλό ταξίδι Θανάση

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 95 ετών ο συνάδελφός μας Θανάσης Ταρασουλέας που είχε υπηρετήσει στο Κεντρικό. Ο Θανάσης, ο οποίος ήταν νομισματολόγος και μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ιστορικών Ολυμπιακών Αγώνων (I.S.O.H.), γεννήθηκε στον Πειραιά το 1928. Ήταν οργανωτής του πρώτου Μουσείου Χαρτονομισμάτων της Ελλάδας στην Κέρκυρα, ιδιοκτησίας της Ιονικής Τράπεζας. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αθλητικών Σωματείων και ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Επιτραπεζίου Αντισφαιρίσεως (Ε.Φ.Ο.Ε.Π.Α.).

Για τα βιβλία του και τη συμβολή του στον αθλητισμό και στην ιδέα του ολυμπιακού ιδεώδους τιμήθηκε με βραβεία από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου, την Ακαδημία Αθηνών, με χρυσή πλακέτα από τον ΣΕΓΑΣ και με ειδική τιμητική διάκριση από την Παγκόσμια Ολυμπιακή Φιλοτελική Ομοσπονδία, καθώς και από πολλά άλλα ελληνικά και ξένα σωματεία. Ήταν πρόεδρος του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Εξωχωρίου «Η  Ανδρουβίτσα» Μεσσηνιακής Μάνης και ήταν εκδότης πολλών βιβλίων.

Τον Θανάση διέκριναν το ήθος, η συνέπεια και η εργατικότητα και πράγματι, όσοι συνάδελφοι είχαν την τιμή να τον γνωρίσουν και να συνυπηρετήσουν μαζί του μιλούν για την καλοσύνη και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και για αυτό βεβαίως θα μείνει για πάντα αγαπητός και αξέχαστος.

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην σύζυγο του Αφροδίτη, στην κόρη του Δήμητρα και στον γιο του Κώστα που θα κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Η εξόδιος ακολουθία του συναδέλφου θα γίνει την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 12:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου του κοιμητηρίου του Βύρωνα και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

Καλό ταξίδι Θανάση!