Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στην πόλη της Κέρκυρας με τη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» και συμμετοχή του Μουσείου Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τράπεζας  

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μόλις μήνες από τη μοναδική Βραδιά Ιονικής Συγκίνησης και Μεγαλείου που ζήσαμε κάτω από το Νομισματικό Μουσείο της Ιονικής Τράπεζας στην Κέρκυρα για την επίσημη, ζωντανή παρουσίαση του Ύμνου της Ιονικής.

Σίγουρα όλοι εμείς οι Ιονικάριοι νιώθουμε μία βαθύτερη σύνδεση με τα μέρη από τα οποία ξεκίνησε η Ιονική Τράπεζα και αυτός ο δεσμός έγινε ακόμα μεγαλύτερος μετά από τη συνεργασία με Κερκυραίους καλλιτέχνες και τη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» για τη δημιουργία, εκτέλεση και παρουσίαση του Ύμνου.

Εν όψει των εορτών λοιπόν, στην πόλη της Κέρκυρας διοργανώνονται πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις (άλλωστε είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα νησί με ιδιαίτερη κλίση και «φρέσκια» ματιά στην κουλτούρα και τις παραδόσεις), στις οποίες συμμετέχει τόσο η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος», όσο και το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τράπεζας. Σας παραθέτουμε το σχετικό ανακοινωθέν και καλούμε τους Κερκυραίους συναδέλφους και όσους βρεθούν στην Κέρκυρα αυτές τις μέρες να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα στην αποψινή (19:00 μ.μ.) εκδήλωση μπροστά από το Μουσείο Χαρτονομισμάτων της Ιονικής Τράπεζας:


Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχει για πρώτη φορά στα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα της πόλης της Κέρκυρας σε συνεργασία με την ιστορική Φιλαρμονική Εταιρία “Μάντζαρος”, τμήμα της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας και το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τράπεζας – Alpha Bank, στα πλαίσια του μαθήματος “Διαδραστικά Οπτικοακουστικά Συστήματα” με διδάσκοντες τους Γιάννη Δεληγιάννη, Αναπληρωτή Καθηγητή και Άγγελο Φλώρο, Επίκουρο Καθηγητή.

Οι δράσεις σχεδιάστηκαν από φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας που υλοποιούνται σε στοχευμένα σημεία του Ιστορικού Κέντρου της πόλης της Κέρκυρας. Οι δράσεις πραγματοποιούνται από τις 11πμ έως τις 9μ.μ.

Μία από τις δράσεις προσφέρει στις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες συμβολικά δώρα, προσφορά της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος.

Ευχαριστούμε θερμά το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης – Alpha Bank και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για τη συμβολή και την βοήθεια τους για την χαρτογραφική προβολή στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου της πρώην Ιονικής Τράπεζας.

Σας περιμένουμε όλες και όλους στη γεμάτη από Χριστουγεννιάτικους ήχους και εικόνες γιορτή μας!

 

Δράσεις:

Α) Χριστουγεννιάτικο Παιχνίδι Θησαυρού. Πλατεία Βραχλιώτη, 11:00 π.μ.

Φοιτητές: Δημήτρης Θωμόπουλος, Δημήτρης Μουρούκης, Μελίνα Πάτση.
Είναι ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (WEB AR) για μικρούς και μεγάλους κατά το οποίο οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες πρέπει να βρουν όλους τους Χριστουγεννιάτικους θησαυρούς.
Με την επιτυχή απάντηση στο σύνολο των ερωτήσεων λαμβάνετε μέρος στην κλήρωση για 4 δωρεάν εισιτήρια που προσφέρει η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» για την συναυλία της δεύτερης μέρας των Χριστουγέννων στο Δημοτικό θέατρο.

Για να πάρετε μέρος χρειάζεται μόνο μία συσκευή έξυπνου τηλεφώνου ή ταμπλέτας. Το παιχνίδι θησαυρού θα λάβει χώρα στην πλατεία Βραχλιώτη από τις 11πμ έως και τις 9:00μμ. Το παιχνίδι ξεκινάει με το να σκανάρισμα των κεντρικού QR Code και συνεχίζει με τα υπόλοιπα QR codes που θα είναι τοποθετημένα γύρω από το πηγάδι! Έμπνευση μας είναι η στολισμένη Κέρκυρα την περίοδο αυτή καθώς και αντικείμενα και μουσικά όργανα από την Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος». Στόχος μας η διασκέδαση σας! Όποιο άτομο απαντήσει σωστά και στις 5 ερωτήσεις παίρνει μέρος στην κλήρωση για τα συμβολικά δώρα.

 

Β) Off the map, Πλακάδα, 7:00μ.μ.

Φοιτητές: Κωστής Καραγιάννης, Ανδρέας Κωνσταντής, Αντώνης Μπουλουγούρης, Φώτης Πάγκαλος, Ντίνα Πελτέκη, Οδυσσέας Τερζάκης, Ιάσωνας Τσαγκέτας.

Αντικείμενο εργασίας της ομάδας αποτελεί η σκηνοθεσία και δημιουργία σεναρίου – μιας διαδραστικής ιστορίας που θα ακούει τους ήχους της Φιλαρμονικής και θα συνοδεύει τα μουσικά κομμάτια Άγια Νύχτα και Walking in the Air. Τους ήχους της Φιλαρμονικής θα συνοδεύει διαδραστική χαρτογραφική προβολή στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου της πρώην Ιονικής Τράπεζας το Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τράπεζας – Alpha Bank. Η οπτικοποίηση επιτεύχθηκε μέσω της δημιουργίας σκηνικών background, χαρακτήρων και εφέ σε σχετικό πρόγραμμα (lightform) και θα προβληθεί μέσω της διαδικασίας προβολής projection mapping.

 

Γ) Caelestia Ornamenta (Ουράνιο Στολίδι), Κτίριο ΦΕΜ, 8:45 μ.μ.

Φοιτητές: Γιώργος Αγγελής, Έλλη Λυμπεροπούλου, Τάσος Μαστρογιάννης, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, Μελίνα Πάτση.
Το έργο της ομάδας ονομάζεται «Caelestia Ornamenta» (Ουράνια στολίδια). Είναι ένα διαδραστικό Video Art Projection που θα προβάλλεται σε αιωρούμενο πανί. Το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνει τη δράση των Χριστουγεννιάτικων Καλάντων και υλοποιείται μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος». Η προσθήκη τεχνολογίας διάδρασης audio rsponsive θα αναλύει τον ήχο και θα εκκινεί οπτικά εφέ που θα επηρεάζουν την προβολή. Η ομάδα εμπνεύστηκε από την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης της Κέρκυρας και την ιστορία του νησιού σε αυτές τις γιορτινές μέρες. Στόχος αποτελεί η μεταφορά των Χριστουγεννιάτικων ήχων της Φιλαρμονικής σε ένα αιωρούμενο στολίδι στην πόλη της Κέρκυρας.

Καλά Χριστούγεννα!!!