Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος της Ιονικής – Να γίνουμε όλοι αρωγοί – καθένας με όποιον τρόπο μπορεί – σε αυτή τη μείζονα προσπάθεια! (φωτογραφίες)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη (8.12.22) η Τράπεζα Αίματος της Ιονικής διοργάνωσε την εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Γ.Ν.Α. Λαϊκού.

Ευχαριστούμε πραγματικά όλους όσους έδωσαν το παρών, αποδεικνύοντας στην πράξη το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη τους προς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα.

Η αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος της Ιονικής είναι ένας μείζων θεσμός για το χώρο μας και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υφίστανται, οφείλουμε να τον στηρίξουμε και να τον διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο γιατί πραγματικά τον έχουμε όλοι ανάγκη!

Μιας και στην πραγματικότητα είμαστε ως επί το πλείστον Σύλλογοι Συνταξιούχων, όπως αντιλαμβάνεστε τα περιθώρια συμμετοχής των ίδιων των μελών μας για λόγους ηλικίας, υγείας κ.λπ.. είναι περιορισμένα.

Παρ’ όλα αυτά, η προσέλευση των συναδέλφων, αλλά και των συγγενών και φίλων τους υπήρξε ικανοποιητική.

· Ωστόσο, η δική μας επιδίωξη είναι ο θεσμός αυτός να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Για αυτό πλέον τονίζουμε προς όλους εσάς ότι ο καθένας από μας μόνος του και όλοι μαζί σαν χώρος, έχουμε την ευθύνη να ενεργοποιήσουμε τη νέα γενιά της Ιονικής! 

· Για τη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος, σας ενημερώνουμε ότι στο εξής, αναγκαστικά, θα αυστηροποιηθούν οι διαδικασίες χορήγησης αίματος.

· Εξυπακούεται ότι οι αιμοδότες και οι οικογένειές τους έχουν προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών αίματος

· Επειδή είναι πολλοί οι συνάδελφοι που απευθύνονται στο Σύλλογό μας για κάλυψη των αναγκών τους σε αίμα, είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε ότι όσοι λαμβάνουν μονάδες αίματος την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής, θα πρέπει στην επόμενη αιμοδοσία που θα διοργανώνουμε να αναπληρώνουν τις ληφθείσες μονάδες με την αιμοδοσία των ιδίων ή κάποιου/κάποιων από το οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσετε ότι η επιτυχημένη λειτουργία της Τράπεζας Αίματος της Ιονικής δεν είναι αποκλειστικά υπόθεση της Επιτροπής Αιμοδοσίας, η οποία πραγματικά κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να υπάρξουν αποτελέσματα. Αντίθετα, είναι μία υπόθεση που μας αφορά ΟΛΟΥΣ και πρέπει να αντιληφθούμε ότι λόγω των προαναφερθέντων περιορισμών θα πρέπει να υπάρξει συστράτευση και ενεργοποίηση της των νέων μελών των οικογενειών μας! Σε διαφορετική περίπτωση, σταδιακά θα ατονήσει ο θεσμός της Τράπεζας Αίματος και αυτό θα είναι πραγματικά ένα τεράστιο πλήγμα για όλους τους Ιονικάριους!

Είναι χρέος όλων μας πλέον να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να ενεργοποιηθούμε και να συμμετάσχουμε μαζικά σε αυτήν την κοινή προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς, με όποιον τρόπο μπορεί  – κυρίως μέσω της εύρεσης αιμοδοτών από το στενό του περιβάλλον – θα πρέπει να γίνουμε αρωγοί στην Τράπεζα Αίματος της Ιονικής!

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να δίνετε αίμα ανά πάσα στιγμή στα Κέντρα Αιμοδοσίας σε όλη την Ελλάδα :

Επειδή μάλιστα στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνουμε δεν μπορούν βεβαίως να ανταποκριθούν οι συνάδελφοι της περιφέρειας, σας έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι οι εθελοντές μας και όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα μπορούν να πηγαίνουν ανά πάσα στιγμή στα Κέντρα Αιμοδοσίας ανά την Ελλάδα που βρίσκονται στη λίστα (βλ. εδώ). Ο αιμοδότης δηλώνει απλά ότι το αίμα προσφέρεται για την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής και συγκεκριμένα αναφέροντας τον αριθμό “13451” που είναι ουσιαστικά η ταυτότητά μας στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοσίας.

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε αυτήν την προσπάθεια και να τη στηρίξετε έμπρακτα. Όλοι μαζί, με κάθε μέλος της οικογένειάς μας, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια, να αυξήσουμε την οικογένεια των αιμοδοτών μας.