Τεράστια, Τραγική απώλεια για την Ιονική Οικογένεια, έφυγε ένας άγγελος στη μορφή και στην ψυχή – Συλλυπητήρια Ιωάννα, Δημήτρη, Ορέστη


Έφυγε από κοντά μας ύστερα από μακρά μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, σε ηλικία 39 ετών, η Ξανθίππη Γρηγοριάδου, κόρη της συναδέλφισσάς μας Ιωάννας Γρινέζου Γρηγοριάδου. Η Ξανθίππη, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας και τα τελευταία 7,5 χρόνια έδωσε όλο της το είναι για να τα αντιμετωπίσει, πάντοτε με απόλυτη αξιοπρέπεια και με το χαμόγελο στα χείλη. Η Ξανθίππη ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή που έδινε καθημερινά σε όσους είχαν την τιμή να τη γνωρίζουν μαθήματα δύναμης, αγωνιστικότητας και αλληλεγγύης. Ήταν μία από αυτές τις σπάνιες προσωπικότητες που εξέπεμπε καλοσύνη και έκανε τους γύρω της καλύτερους. Ήταν ένας άγγελος στη μορφή και στην ψυχή.

Η ίδια άλλωστε όχι μόνο δε συμβιβάστηκε ποτέ και δεν έσκυψε το κεφάλι μπροστά στα δεινά που της έτυχαν, αλλά αντίθετα, φρόντιζε να κάνει κάθε μέρα που περνά να αξίζει. Το τελευταίο διάστημα που είχε επιδεινωθεί η υγεία της, συνέχιζε το μεταπτυχιακό της για να βελτιώσει την επιστημονική της εξέλιξη, ενώ μόλις προχθές, μία μέρα πριν αποχωρήσει για το αιώνιο ταξίδι, ζητούσε τη βοήθεια των γονιών της για να γυρίσει σπίτι της.

Ήταν ένα κορίτσι όμορφο, λαμπερό, με καλή καρδιά και συμπόνια για όλους, ένας μοναδικός άνθρωπος και πραγματικά δεν μπορούμε ούτε να διανοηθούμε τη συμφορά αυτή που βρήκε τη συναδέλφισσά μας Ιωάννα, το σύζυγό της Δημήτρη Γρηγοριάδη και το γιο τους Ορέστη.

Όλοι εμείς θεωρούμε τα παιδιά των συναδέλφων μας παιδιά της Ιονικής Οικογένειας και βεβαίως είμαστε συγκλονισμένοι από την τεράστια, τραγική απώλεια της Ξανθίππης.

Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να απαλύνουν τον πόνο της Ιωάννας, του Δημήτρη και του Ορέστη.

Ξανθίππη θα στηρίζεις την οικογένειά σου από εκεί ψηλά και να συνεχίζεις να χαμογελάς.

Τα πολλά λόγια είναι περιττά όταν φεύγει από κοντά μας ένας άγγελος της Ιονικής Οικογένειας…

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους της εκλιπούσης. Όλοι οι συνάδελφοι και οι Σύλλογοι της Ιονικής συμπαραστεκόμαστε στην Ιωάννα, τον Δημήτρη και τον Ορέστη και θα είμαστε δίπλα τους σε αυτές τις τραγικές στιγμές.

Η εξόδιος ακολουθία της Ξανθίππης θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 15.7.22 ώρα 18.00 μ.μ., στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στο Γέρακα και θα ακολουθήσει η ταφή της στο Κοιμητήριο Γέρακα.

Κουράγιο Ιωάννα, Δημήτρη, Ορέστη…

Καλό ταξίδι γλυκιά Ξανθίππη!