Το ΤΑΠΙΛΤ εκπέμπει SOS καθώς βρίσκεται σε μόνιμο καθεστώς υπολειτουργίας! Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Επανερχόμαστε για μία ακόμα φορά στο μείζον πρόβλημα της διαρκούς υπολειτουργίας του ασφαλιστικού μας φορέα ΤΑΠΙΛΤ (νυν Συγχωνευμένα Ταμεία e-ΕΦΚΑ) που ταλαιπωρεί καθημερινά τους χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους συναδέλφους μας.

Θεωρούμε αδιανόητο σαν Σύλλογος που έχουμε αντιμετωπίσει με επιτυχία όλα τα θέματα του χώρου μας, το συγκεκριμένο να βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα και να υφίστανται τις συνέπειες ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι συνάδελφοί μας, με αποτέλεσμα να γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες των δικαιολογημένων παραπόνων σας. Συνειδητοποιούμε κι εμείς πλέον ότι έχουμε επιδείξει υπέρμετρη ανοχή στη διαιώνιση αυτού του προβλήματος και έχει φτάσει η ώρα να βρεθεί ΑΜΕΣΑ λύση στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΤΑΠΙΛΤ!

Αναζητώντας λοιπόν τους πραγματικούς υπαιτίους, προκειμένου να στοχεύσουμε σωστά για την εξεύρεση λύσης, τονίζουμε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό το ΤΑΠΙΛΤ να υπολειτουργεί όταν, ουσιαστικά, ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ υπάλληλος πρέπει να εξυπηρετήσει τους περίπου 3.600 συνταξιούχους και τους 1.500 ασφαλισμένους του Ταμείου μας!

Όταν μάλιστα, όπως έχουμε σημειώσει ξανά στο παρελθόν, τα υπόλοιπα συγχωνευμένα ταμεία των τραπεζών στελεχώνονται από τις τράπεζες με το κατάλληλο προσωπικό για τη λειτουργία τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Αγροτική Τράπεζα με 6.500 συνταξιούχους ενισχύει το Ταμείο της με 5 εργαζόμενους, η Εθνική Τράπεζα με 12.500 συνταξιούχους ενισχύει το Ταμείο της με 9 εργαζόμενους, ενώ η ΤΑΠΑΕ Εθνική με 1.400 συνταξιούχους το ενισχύει με 2 εργαζόμενους. Το ΤΑΠΙΛΤ βέβαια με τους 3.600 συνταξιούχους, πλέον των περίπου 1.500 ασφαλισμένων, δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ικανοποιητικά με μόλις 1 εργαζόμενο.

Και λέμε έναν, γιατί, όπως γνωρίζετε αρκετοί από εσάς από προσωπικές σας εμπειρίες, ο έτερος εργαζόμενος όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τους συναδέλφους, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί τροχοπέδη για τη λειτουργία του Ταμείου.

Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης του Ταμείου μας είναι η συσσώρευση μεγάλου όγκου εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, αλλά και πολυάριθμων ακόμα εκκρεμοτήτων υποθέσεων συναδέλφων, στις οποίες δεν υπάρχει η ελάχιστη δυνατότητα να ανταποκριθεί το Ταμείο με το σημερινό προσωπικό.

Οι Σύλλογοί μας έχουν κινητοποιηθεί βεβαίως προς όλες τις κατευθύνσεις για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το Ταμείο με συνέπεια να μην εξυπηρετούνται τα μέλη του. Εδώ και καιρό έχουμε αποστείλει επιστολή στην αρμόδια Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια της Τράπεζας, ζητώντας την ενίσχυση του Ταμείου μας, ενώ βέβαια είμαστε σε συνεχείς επαφές με τη Διευθύντρια των Συγχωνευμένων Ταμείων, στην οποία έχουμε θέσει επιτακτικά το θέμα της υπολειτουργίας του Ταμείου μας, προκειμένου να ενεργήσει από τη θέση ευθύνης της για να λυθεί το πρόβλημα. Επιπλέον, εκκρεμεί ραντεβού με την κ. Ελένη Νιαρχάκου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να ακούσουμε σε ανώτατο επίπεδο τις απόψεις του e-ΕΦΚΑ για την εξεύρεση λύσης σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

Θεωρούμε μάλιστα αδιανόητη την καθυστέρηση που υπήρξε στην αποστολή σχετικής επιστολής από τη Διευθύντρια των Συγχωνευμένων Ταμείων προς την αρμόδια Εντεταλμένη Γενική Διευθύντρια της Τράπεζας. Εν τέλει, μετά από συνεχείς πιέσεις μας, η Διευθύντρια των Συγχωνευμένων Ταμείων απέστειλε σχετική επιστολή, χωρίς ωστόσο μέχρι πρόσφατα κάποια απάντηση ή εξέλιξη επί του θέματος.

Και αφού οι ενέργειές μας δεν είχαν βρει ευήκοα ώτα στην Τράπεζα, αποστείλαμε τις προηγούμενες ημέρες μία νέα, ύστατη επιστολή στην αρμόδια Διεύθυνση της Τράπεζας, εκπέμποντας SOS για τη λειτουργία του Ταμείου μας! Μετά από αυτήν την τελευταία επιστολή, ήδη ο Πρόεδρος των Συλλόγων μας έλαβε μήνυμα από τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού ότι η Τράπεζα θα μας γνωστοποιήσει τις αποφάσεις της επί του θέματος τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Οι συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι συνάδελφοι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού όχι μόνο δεν εξυπηρετούνται στις υποθέσεις τους, αλλά δεν έχουν και καμία ενημέρωση, αφού δεν υπάρχει ούτε  η στοιχειώδης ανταπόκριση ούτε και δυνατότητα ενημέρωσης παρά τις συνεχείς προσπάθειες τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Ταμείο!

· Σε περίπτωση που τα αγωνιώδη κελεύσματά μας αγνοηθούν κι αυτήν τη φορά, πλέον δεν θα υπάρχει άλλος δρόμος από το να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

· Αν δεν υπάρξει ΑΜΕΣΑ μέριμνα από την Τράπεζα, σας καλούμε να είστε έτοιμοι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις διαρκείας.

· Είμαστε σε κατάσταση ετοιμότητας για έκτακτη σύγκλιση των Δ.Σ. των Συλλόγων μας για να προσδιοριστούν οι λεπτομέρειες των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων.

· Ελπίζουμε βεβαίως να βρεθεί λύση και να μη χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά εφόσον το απαιτούν οι συνθήκες, ζητάμε από όλους τους συναδέλφους να μη λείπει κανείς από αυτήν την τεράστια Ιονική προσπάθεια που μας αφορά όλους!

 .

ΤΟ ΤΑΠΙΛΤ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

 .

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

 .

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Ο Πρόεδρος                   Ο Γ. Γραμματέας

 

Σαράντος Φιλιππόπουλος     Νικόλαος Αλεξόπουλος

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής & Λαϊκής Τράπεζας της Ελλάδος

Ο Πρόεδρος                            Ο Γ. Γραμματέας

 

Σαράντος Φιλιππόπουλος               Παναγιώτης Χαλικιάς

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην Alpha Bank Προερχομένων εκ της Ιονικής

Ο Πρόεδρος                             Η Γ. Γραμματέας

 

Κωνσταντίνος Στεφανής         Σταυρούλα Σκλαπάνη