ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην παρασύρεστε σε ανούσιες και δαπανηρές δικαστικές ενέργειες

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο σύλλογός μας από κοινού με το εξαιρετικό νομικό μας επιτελείο ενημερώνεται και παρακολουθεί συνεχώς όλα τα θέματα στα οποία παρουσιάζεται δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης και εξαντλεί όλα τα περιθώρια στις υποθέσεις που υφίστανται οι κατάλληλες προϋποθέσεις και πιθανότητες δικαίωσης των συναδέλφων, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις απανωτές δικαστικές επιτυχίες των τελευταίων ετών.

Παρόλα αυτά, υφίστανται και κάποιες υποθέσεις που στερούνται νομικής βάσης και επομένως πιθανοτήτων δικαίωσης με αποτέλεσμα να επιλέγουμε να μην τις διεκδικήσουμε.  Δυστυχώς, επικρατεί σύγχυση σχετικά με αυτά τα θέματα, καθώς κάποιοι συνάδελφοί μας, ακολουθώντας συμβουλές ορισμένων που δεν έχουν ενδελεχή γνώση του αντικειμένου, προχωρούν σε κατάθεση αγωγών που δεν έχουν καμία πιθανότητα δικαίωσης και ουσιαστικά πρόκειται για σπατάλη χρόνου και χρήματος.

Διανύοντας μία τόσο δυσχερή οικονομική περίοδος για όλους, εφιστούμε την προσοχή σε κάθε συνάδελφό μας να μην προχωρά ελαφρά τη καρδία σε αγωγές που συνεπάγονται έξοδα, αλλά αυτές να κατατίθενται με φειδώ και περίσκεψη, εφόσον υπάρχει σοβαρή πιθανότητα δικαίωσης.

Στις ομαδικές αγωγές που έχει καταθέσει ο σύλλογός μας, επωμίστηκε παράλληλα και την κάλυψη της νομικής δαπάνης, για να μην επιβαρυνθούν οι συνάδελφοί μας. Η λογική της Ιονικής Ενότητας επιτάσσει ότι πρέπει να εξετάζεται κάθε πιθανότητα διεκδίκησης και επιδίωξή μας είναι να προχωράμε στις αγωγές στις οποίες υφίστανται προϋποθέσεις δικαίωσης, ώστε να μη γίνεται κατασπατάληση χρημάτων και χρόνου.

Επομένως, αφενός γίνεται κατανοητό ότι σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες αυξάνει τις πιθανότητες δικαίωσης, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις πιθανότητες λανθασμένης επιλογής και αφετέρου σας συμβουλεύουμε πριν κατατεθεί οποιαδήποτε αγωγή να έρχεστε σε επαφή με τα έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη του συλλόγου μας που έχουν πλήρη γνώση των δικαστικών υποθέσεων και διεκδικήσεων για να σας δώσουν υπεύθυνες και κρίσιμες απαντήσεις που θα σας διαφυλάξουν από περιττά έξοδα.