Τα γραπτά μένουν : Τα Έργα και οι Ημέρες του κ.Κολλάτου, της κ. Καραδελή και των συνεργατών τους – Μέρος 1ο – Η (ευτυχώς αποτυχημένη) απόπειρα σαμποτάζ του επανυπολογισμού των συντάξεων σύμφωνα με το Υπόμνημα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που οδήγησε σε αυξήσεις των συντάξεών μας

Τα γραπτά μένουν : Τα Έργα και οι Ημέρες του κ.Κολλάτου, της κ. Καραδελή και των συνεργατών τους – Μέρος 1ο


Η (ευτυχώς αποτυχημένη) απόπειρα σαμποτάζ του επανυπολογισμού των συντάξεων σύμφωνα με το Υπόμνημα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που οδήγησε σε αυξήσεις των συντάξεών μας

 .

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μετά από σειρά ετών ο χώρος της Ιονικής μπορεί να ατενίζει το μέλλον με προοπτική και αισιοδοξία, αφού οι Σύλλογοι του χώρου μας (ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΣΙΛΤΕ – ΣΥΙΛΤΕ) βρίσκονται για πρώτη φορά σε αρμονική συνεργασία και εμφανίζουν ενιαίο μέτωπο για τις πολύπλευρες διεκδικήσεις μας. Αυτή η θετική εξέλιξη έγινε πραγματικότητα μετά από τις πρόσφατες εκλογές στο ΣΣΙΛΤΕ (ενώ κατέστη εφικτή ήδη από το διορισμό της προσωρινής διοίκησης τον Ιούνιο του 2020).

Δυστυχώς, μέχρι τότε, όπως γνωρίζετε και επανειλημμένα έχουμε αναδείξει, ο ΣΣΙΛΤΕ βρισκόταν σε μία κατάσταση διαρκούς παρακμής, στην οποία τον είχαν οδηγήσει οι προηγούμενες διοικήσεις του που είχαν την ευθύνη για τη λειτουργία του. Η άγνοια, η ανικανότητα, η αναξιοκρατία και τα προσωπικά συμφέροντα επικρατούσαν εις βάρος της προώθησης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των συναδέλφων.

Η νέα, εκλεγμένη διοίκηση του ΣΣΙΛΤΕ έχει αποφασίσει όμως να θέσει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων και να αποκαλύψει με ντοκουμέντα τα έργα και τις ημέρες των ανθρώπων αυτών που «διοίκησαν» το ΣΣΙΛΤΕ επί σειρά ετών.

Δυστυχώς, οι κύριοι και οι κυρίες αυτές δε λειτούργησαν μόνο στο πλαίσιο μίας τυφλής συνδικαλιστικής αντιπαλότητας, αλλά προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς τους (αλήθεια, ποιοι ήταν αυτοί δε γνωρίζουμε, αλλά γνωρίζουμε ότι συγκρούονταν με αυτούς της Ιονικής Οικογένειας…), δε δίστασαν να φτάσουν στο σημείο να υπονομεύσουν ακόμα και τις πιο σημαντικές κατακτήσεις που προώθησε η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ προς όφελος όλων των συναδέλφων. Προφανώς πίστεψαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να μετατρέψουν ες αεί το ΣΣΙΛΤΕ σε ένα ιδιότυπο «Βατικανό», χρησιμοποιώντας τον για προσωπικές επιδιώξεις, χωρίς μάλιστα να ενεργοποιούνται στο ελάχιστο για την προώθηση ή επίλυση των θεμάτων των συναδέλφων μας…

Νομίζουμε ότι σαφώς και χωρίς κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, η μεγαλύτερη επιτυχία για το χώρο των συνταξιούχων της Ιονικής εδώ και πολλά χρόνια, ήταν ο επανυπολογισμός των συντάξεων με βάση το Νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος μετά τις ενέργειες της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ οδήγησε στην αύξηση των συντάξεων της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων μας. Όπως γνωρίζετε, οι αυξήσεις  αυτές έγιναν δυνατές χάρη στο Yπόμνημα Κουτρουμάνη – Αλεξόπουλου το οποίο συντάχθηκε και κατατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες υπό την αιγίδα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και έγινε δεκτό από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή (άλλωστε κατά τον ίδιο τρόπο είχαμε επιτύχει την αύξηση του εφάπαξ μας από 45% σε 70% και πλέον κατά μέσο όρο).

Αυτά πλέον είναι γνωστά ανάμεσα σε όλους τους συναδέλφους, αλλά τότε δυστυχώς η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός είχαν κάνει την εμφάνισή τους από τους γνωστούς – αγνώστους του χώρου της Ιονικής… Τότε που μας αποκαλούσαν «ριψάσπιδες» και «μηδίσαντες» επειδή προσπαθούσαμε (και κατορθώσαμε) να πετύχουμε τις αυξήσεις των συντάξεων των συναδέλφων μας! Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι, προτιμούσαν να μη γίνουν οι αυξήσεις στις συντάξεις των συναδέλφων μας, από τη στιγμή που τα εύσημα για αυτήν την επιτυχία θα τα εισέπραττε η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Η σημερινή μας αναφορά και τα ντοκουμέντα που θα σας παρουσιάσουμε, αναφέρονται σε αυτήν ακριβώς την τεράστια κατάκτηση του χώρου μας.

 .

Η (ευτυχώς αποτυχημένη) απόπειρα σαμποτάζ του επανυπολογισμού των συντάξεων σύμφωνα με το Υπόμνημα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που οδήγησε σε αυξήσεις των συντάξεών μας

Οι κύριοι και κυρίες αυτές λοιπόν, όταν εμείς ξεκινούσαμε την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού επιτεύγματος, τυφλωμένοι από την άγνοια και τη ματαιοδοξία, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν την υλοποίησή του, γιατί θεωρούσαν ότι με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούσαν τα μικροσυνδικαλιστικά τους, προσωπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας βέβαια για το συμφέρον των συναδέλφων.

Τότε λοιπόν που όλη η Ελλάδα ήταν… στην πρίζα και τα ΜΜΕ έπαιζαν συνεχώς το θέμα των μειώσεων των συντάξεων, εμείς σε συνεργασία με τους έμπειρους και ικανότατους ασφαλιστικούς μας συμβούλους, ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε τονίσει ότι προωθώντας το Υπόμνημα Κουτρουμάνη-Αλεξόπουλου και καθώς είχαμε τα κατάλληλα στοιχεία στη διάθεσή μας (ολόκληρο το αρχείο από καταβολής ΤΑΠΙΛΤ, Καταστατικό, ΦΕΚ, Εγκυκλίους κ.λπ.), μπορούσαμε να αποδείξουμε με σαφή τρόπο ότι όχι μόνο δεν ανησυχούσαμε για μειώσεις συντάξεων, αλλά ευελπιστούσαμε για αυξήσεις! Όπως ακριβώς και έγινε…

Δυστυχώς, οι γνωστοί – άγνωστοι του χώρου της Ιονικής, είχαν άλλες βλέψεις. Πώς θα εκμεταλλευτούν το Σύλλογο και πώς θα μείνουν στις καρέκλες τους, ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να σαμποτάρουν το μεγαλύτερο επίτευγμα για τους συνταξιούχους συναδέλφους. Τους ίδιους τους διέκρινε άλλωστε η άγνοια, αλλά αυτό είναι αθώο σε σχέση με τη λυσσαλέα προσπάθειά τους να ανατρέψουν  την προσπάθεια της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που οδήγησε στην αύξηση των συντάξεων της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων μας.

Πολλοί θα θυμάστε τότε που οι άνθρωποι αυτοί μας λοιδορούσαν και μας συκοφαντούσαν και μάλιστα το έκαναν και δημόσια, χωρίς καμία αίσθηση αισχύνης. Ωστόσο, ακόμα κι εμείς στην ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που γνωρίζαμε την άγνοια που τους διέκρινε σε αυτά τα ζητήματα, αλλά και την τυφλή εχθρότητά τους προς τις ενέργειές μας, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι θα έφταναν στο ακραίο σημείο να προσπαθούν να ανατρέψουν τις διαδικασίες που οδήγησαν σε αυξήσεις στις συντάξεις των συναδέλφων μας! Μάλιστα το έκαναν και με επίσημο τρόπο, αποστέλλοντας επιστολές στο ΗΔΙΚΑ στις οποίες ζητούσαν να θεωρούνται οι μόνοι νόμιμοι εκπρόσωποι των συνταξιούχων της Ιονικής και να μη ληφθούν υπ’όψη τα στοιχεία που παρουσίαζε η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, επειδή οι ίδιοι είχαν «άλλη άποψη» (ευτυχώς δε χρειάστηκε ποτέ να μας την εξηγήσουν γιατί το αίτημά τους ορθώς απορρίφθηκε).

Αλλά επειδή τα γραπτά μένουν και πλέον είναι ντοκουμέντα της απαράδεκτης στάσης τους, σας δημοσιεύουμε σήμερα ένα πρώτο σχέδιο επιστολής, καθώς και την τελική επιστολή με μία ελαφρά τροποποίηση στην τελευταία παράγραφο (η αλλαγή είναι σημειωμένη στο προσχέδιο), η οποία απεστάλη με αριθμό πρωτοκόλλου του Συλλόγου Νο 6412-3.1.18 προς το ΗΔΙΚΑ (με αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης Νο 49-3.1.18), με την οποία ζητούσαν να μη ληφθεί υπ’ όψη στη διαδικασία του επανυπολογισμού το Υπόμνημα Κουτρουμάνη-Αλεξόπουλου που οδήγησε στην πιο σημαντική κατάκτηση για τους συναδέλφους μας!

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εν ολίγοις, θολωμένοι από την άγνοια και τα προσωπικά τους συμφέροντα, ζητούσαν να μη ληφθούν υπ’όψη τα στοιχεία που παρείχε η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που οδήγησαν στις αυξήσεις των συντάξεών μας, με το πρόσχημα ότι αρμόδιοι για τους συνταξιούχους της Ιονικής ήταν αυτοί οι αδαείς, αλλά κι η ΟΣΤΟΕ και η ΟΤΟΕ που δεν έχουν ιδέα για το συμβαίνει στο Ταμείο μας! Φανταστείτε να είχαν εισακουσθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να είχε αγνοηθεί το Υπόμνημα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ! Αυτήν τη στιγμή οι αυξήσεις που έχουν λάβει οι συνταξιούχοι συνάδελφοι σχεδόν στο σύνολό τους, δε θα είχαν γίνει ποτέ, με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ, ΤΗΣ κ. ΚΑΡΑΔΕΛΗ, ΤΗΣ κ. ΓΚΛΑΒΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΥ κ. ΒΕΡΓΟΥ και ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ!!!

Ευτυχώς, οι αρμόδιες υπηρεσίες ορθώς αξιολόγησαν τη σοβαρότητα, την εγκυρότητα και την υπευθυνότητα του Υπομνήματος, αλλά και των στελεχών της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και εν τέλει υλοποιήθηκαν οι αυξήσεις στις συντάξεις μας. Δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, καθόσον όλα όσα αναφέρονται στο Υπόμνημα συνοδεύονταν από όλα τα απαραίτητα στοιχεία (ΦΕΚ, Εγκυκλίους κ.λπ. από τη δημιουργία του ΤΑΠΙΛΤ μέχρι σήμερα).

Αυτό βέβαια, μπορεί να είναι και ένα σημαντικό καμπανάκι για το πώς και με τι κριτήρια και σοβαρότητα επιλέγει ο καθένας ποιος θα τον εκπροσωπεί σε θεσμούς που μπορούν να επηρεάζουν τη ζωή του…

Αυτό ήταν μόνο το πρώτο μέρος των Έργων και Ημερών του κ. Κολλάτου, της κ. Καραδελή και των συνεργατών τους. Επειδή ο ΣΣΙΛΤΕ επί σειρά ετών είχε βυθιστεί στην αναξιοπιστία και αυτή η περίοδος πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του χώρου της Ιονικής, θα ακολουθήσουν κι άλλα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πλέον την καταστροφική λειτουργία τους στο Σύλλογο. Τα μελανά σημεία του παρελθόντος πρέπει να βγουν στο φως και να γίνουν πλέον παράδειγμα αποφυγής για ένα καλύτερο μέλλον.