Κοινή επιστολή Συλλόγων στον Υπουργό Εργασίας για τις Εκκρεμότητες υπολογισμών και απόδοσης αναδρομικών συντάξεων συνταξιούχων συναδέλφων μας

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Είμαστε βέβαιοι ότι πλέον όλοι γνωρίζετε την υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του Συλλόγου μας σε κάθε είδους ασφαλιστικό θέμα που παρουσιάζεται στους συναδέλφους της Ιονικής. Οι κινήσεις, οι παρεμβάσεις και οι ενέργειές μας έχουν επανειλημμένα δώσει λύσεις σε προβλήματα και έχουν ωφελήσει τους συναδέλφους μας.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια, οι συνεχείς αλλαγές στους ασφαλιστικούς νόμους και η εφαρμογή τους στις συντάξεις, έχουν προκαλέσει πολλαπλάσια προβλήματα και εκκρεμότητες λόγω της δυσλειτουργίας που διακρίνει τον e-ΕΦΚΑ, στην οποία βεβαίως έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ σε συνεργασία με τους ασφαλιστικούς και νομικούς μας συμβούλους έχει παρέμβει και έχει δώσει λύσεις σε πολλά από αυτά τα ζητήματα, ωστόσο είναι και αρκετά ακόμα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και αφορούν κυρίως τους επανυπολογισμούς των συντάξεων, τις αποδόσεις αναδρομικών στους δικαιούχους και τους παράλληλους ασφαλιστικούς χρόνους και ασφαλιστικούς χρόνους μετά τη συνταξιοδότηση που ακόμα δεν έχει βρεθεί τρόπος να συνυπολογιστούν.

Επειδή όλα αυτά τα εκκρεμή θέματα χρονίζουν και ταλαιπωρούν άδικα τους συναδέλφους μας και αφού βεβαίως έχουμε προσπαθήσει επανειλημμένα μέσω επιστολών μας, αλλά και εξωδίκου που έχουμε αποστείλει στον e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα, αποφασίσαμε πλέον οι Σύλλογοι του χώρου της Ιονικής να αποστείλουμε κοινή επιστολή στον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη. Στην επιστολή μας που ακολουθεί, αναλύουμε τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ελπίζοντας ότι ο Υπουργός θα ευαισθητοποιηθεί ώστε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και να διεκπεραιωθούν :  

Κοινή Επιστολή ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΣΣΙΛΤΕ προς Υπουργό Εργασίας (πατήστε εδώ)

Ελπίζουμε ο Υπουργός να κατανοήσει τη σοβαρότητα αυτών των θεμάτων που αναλύουμε στην επιστολή μας, καθώς βέβαια ήδη κάποια από αυτά βρίσκονται σε εκκρεμότητα ακόμα και 3 χρόνια (!), προκειμένου, επιτέλους, να δοθούν λύσεις για τους συναδέλφους μας που βρίσκονται σε μία συνεχή αναμονή.

Επιπλέον, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Υπουργός έχει κατανοήσει το αναποτελεσματικό πλαίσιο λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ, – στο οποίο συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό και η ανάθεση εργασιών του σε ανάδοχες εταιρείες με ακατάλληλο και ανεκπαίδευτο προσωπικό – προκειμένου να εγκαταλείψει τους σχεδιασμούς του για περαιτέρω αφαίμαξή του και να επικεντρωθεί στην ενίσχυσή του με εξειδικευμένο, έμπειρο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του, όπως άλλωστε του έχουμε ήδη προτείνει.