Αντιπροσωπεία της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο – Όσο υπάρχει Ελλάδα, όσο υπάρχει δημοκρατία και δημοκράτες, το Πολυτεχνείο θα συνεχίσει να ζει, να γεννά και να ξυπνά συνειδήσεις!

Συνάδελφοι,

Τα στελέχη του Συλλόγου μας συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος, συνάδελφος Παναγιώτης Χαλικιάς, συνάδελφος Δημήτρης Γιακωβάκης και συναδέλφισσα Μαρία Τσαυλού, τιμώντας τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για την πτώση του φασισμού στην Ελλάδα και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου καταθέτοντας χθες, 16 Νοεμβρίου, στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

.

Συνάδελφοι,

Το Πολυτεχνείο συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί το σύμβολο του αγώνα για τη δημοκρατία μας και να εμπνέει τις νέες γενιές.

Γιατί δυστυχώς τα αιτήματα του τότε, παραμένουν σε πολλά επίπεδα ανεκπλήρωτα. Το ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ κάθε χρόνο ακούγεται όλο και πιο επίκαιρο :

· Η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας έχει τραγικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές και δραματικές συνέπειες στις ζωές μας και τα δικαιώματά μας

· Η εκτόξευση του εξωτερικού χρέους σε συνδυασμό με τις απαισιόδοξες προβλέψεις για την οικονομία είναι μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας μας που κινδυνεύει να εκτινάξει την ανεργία, συνθλίβοντας τα όνειρα της νεολαίας μας, ενώ τα εργασιακά δικαιώματα συρρικνώνονται προς όφελος των οικονομικά ισχυρών

· Η ακρίβεια σφίγγει σαν μέγγενη το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού

· Η φύση και το περιβάλλον στενάζουν υπό την αλόγιστη εκμετάλλευση των ισχυρών του πλανήτη

· Ο ατομικισμός, η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, ο αυταρχισμός πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν να είναι αργά

· Και η επίσημη κρατική απάντηση στα συσσωρευμένα προβλήματα είναι η ένταση της καταστολής και η περιστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας…

Σε ένα ζοφερό περιβάλλον, με την κρίση θεσμών και αξιών να επιτείνεται και την παρακμή να εμφανίζεται παντού γύρω μας, είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Είναι η ώρα να αντιδράσουμε, εμπνεόμενοι από τους αγώνες του παρελθόντος, ώστε να τους συνδέσουμε με τους αγώνες του σήμερα και του μέλλοντος.

Το Πολυτεχνείο – το οποίο πέρυσι προσπάθησαν να μας στερήσουν ανεπιτυχώς – θα παραμένει πάντοτε φωτεινός φάρος δημοκρατίας, αγώνα και νίκης!

Όσο υπάρχει Ελλάδα, όσο υπάρχει δημοκρατία και δημοκράτες, το Πολυτεχνείο θα συνεχίσει να ζει, να γεννά και να ξυπνά συνειδήσεις!

.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ χαιρετίζει και συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου και διαδηλώνει για την πραγματική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας