Μετά από τις αναβολές λόγω της πανδημίας, προσδιορίζονται δικάσιμοι των αγωγών των μνημονιακών περικοπών συντάξεων ενώπιον των διοικητικών πρωτοδικείων  

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας ήταν από τους πρώτους πανελλαδικά που είχαν κινήσει διαδικασίες ομαδικών αγωγών για τις μνημονιακές περικοπές των συντάξεων των Ν4051/2012 και Ν4093/2012. Όπως θα θυμάστε, πέρυσι τον Οκτώβριο, μετά από απόφαση του ΣτΕ επεστράφησαν αναδρομικά ποσά μόλις 11 μηνών αυτών των περικοπών (11 Ιουνίου 2015 – 12 Μαΐου 2016) στους δικαιούχους συνταξιούχους, ωστόσο ο Σύλλογός μας συνεχίζει τη διεκδίκηση των περικοπών όλου του διαστήματος, με το νομικό μας σύμβουλο δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαχείριση αυτής της υπόθεσης.

Αυτές οι αγωγές είναι από τις πρώτες που προσδιορίστηκαν και βρίσκονται πλέον στο στάδιο συζήτησής τους ενώπιον των διοικητικών Πρωτοδικείων.

Λόγω της πανδημίας, η συζήτηση αυτών των αγωγών είχε διακοπεί και ορισμένες δικάσιμες είχαν αναβληθεί. Όπως μας ενημέρωσε ο δρ. Παπακωνσταντίνου (ο οποίος, αντίστοιχα, ήταν από τους πρώτους δικηγόρους που εξέτασε και κίνησε ομαδικές αγωγές για τη διεκδίκηση των μνημονιακών περικοπών των συντάξεων των Ν4051/2012 και Ν4093/2012), μετά από τις αναβολές κατά την περίοδο της πανδημίας, έχει ξεκινήσει εκ νέου ο προσδιορισμός των αγωγών ενώπιον των διοικητικών πρωτοδικείων.

Συγκεκριμένα μία αγωγή μελών μας έχει προσδιοριστεί προς συζήτηση για τη δικάσιμο της 19ης Οκτωβρίου 2021 και μία ακόμα για τη δικάσιμο της 5ης Νοεμβρίου 2021.

· Όλα τα μέλη που συμμετέχουν στις ως άνω αγωγές θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο σχέδιο εξουσιοδότησης με βεβαιωμένο το γνήσιο τα υπογραφής από ΚΕΠ, αστυνομικό τμήμα ή άλλη αρμόδια διοικητική αρχή.

· Όσοι συμμετέχοντες έλαβαν κατά το περυσινό Οκτώβριο αναδρομικά ποσά από την επιστροφή των μειώσεων των μνημονιακών περικοπών του ενδεκαμήνου, θα πρέπει να αποστείλετε την ανάλυση των αναδρομικών (Εισέρχεστε στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr à Στην κατηγορία “Υπηρεσίες για ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ” à Επιλέγετε το “ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ” και ακολουθείτε τις οδηγίες – Θα χρειαστείτε  κωδικούς taxisnet, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ).  

· Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που μας απέστειλε το δικηγορικό γραφείο (στο τέλος του παρόντος), όσοι από τους συμμετέχοντες δεν το έχετε ήδη πράξει, θα πρέπει να προβείτε στην εξόφληση των αμοιβών της δικηγορικής εταιρείας για τα ως άνω αναδρομικά ποσά του ενδεκαμήνου που λάβατε πέρυσι τον Οκτώβριο.

Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό, δεν αναφέρουμε τα ονόματα των συμμετεχόντων στις 2 ως άνω ομαδικές αγωγές, για λόγους προσωπικών δεδομένων. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν είτε μέσω email, είτε τηλεφωνικά από το Σύλλογό μας ή από τη δικηγορική εταιρεία.

Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021, είτε στο Σύλλογό μας (Ευπόλιδος 8, 105 51, Αθήνα), είτε στη δικηγορική εταιρεία (Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32,  10675, Αθήνα – Κολωνάκι).

Βεβαίως, για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να καλείτε στο Σύλλογό μας ή και στο γραφείο του δρ. Παπακωνσταντίνου (τηλ. 210-7222007).

Τέλος, σας παραθέτουμε το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που μας απέστειλε το δικηγορικό γραφείο του δρ. Παπακωνσταντίνου:


ΠΡΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟ «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΥΠΟΨΗ:  Προέδρου κ. Σ. Φιλιππόπουλου

 ΚΟΙΝ:  Γενικού Γραμματέα κ. Ν. Αλεξόπουλου

 

ΘΕΜΑ: ΑΓΩΓΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ – ΝΕΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΣΙΜΟΥ ΑΓΩΓΗΣ

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Σε συνέχεια της ενημέρωσής μας για τον προσδιορισμό των αγωγών που έχουμε ασκήσει εκ μέρους μελών του Συλλόγου σας και αφορούν τις μνημονιακές περικοπές των συντάξεών τους με βάση τους νόμους 4051/2012 και 4093/2012, σας αναφέρουμε ότι ακόμη μια αγωγή μελών σας (σύνολο 50) προσδιορίσθηκε προς συζήτηση για τη δικάσιμο της 19ης Οκτωβρίου 2021.

Παρακαλούμε τα μέλη σας που συμμετέχουν στην αγωγή αυτή να αποστείλουν, το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα επιστροφής μειώσεων συντάξεων για το χρονικό διάστημα από Ιούνιο 2015 έως Μάιο 2016, το οποίο και έχει αναρτηθεί στον e-efka από τον Οκτώβριο 2010 προκειμένου να το προσκομίσουμε στο Δικαστήριο. Επίσης παρακαλούμε να μας αποσταλεί συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το σχέδιο της εξουσιοδότησης που σας επισυνάπτουμε, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από Κ.Ε.Π. ή Αστυνομικό Τμήμα ή από έτερη διοικητική αρχή ή από το gov.gr επιλέγοντας εξουσιοδότηση με ελεύθερο κείμενο, καθώς και να προβούν, όσοι δεν το έχουν ήδη πράξει στην εξόφληση των υποχρεώσεών τους έναντι της Δικηγορικής Εταιρείας μας για τα ποσά του ενδεκάμηνου που τους έχουν ήδη καταβληθεί.