25/5 & 26/5 οι ημερομηνίες καταβολής της κύριας σύνταξής μας – ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχει το ενδεχόμενο συμψηφισμού με τα επιπλέον ποσά που λανθασμένα πιστώθηκαν τον προηγούμενο μήνα στους παλαιούς συνταξιούχους

Συνάδελφοι,

Οι ημερομηνίες καταβολής των κύριων συντάξεών μας του Ιουνίου είναι οι εξής:

· Τρίτη 25 Μαΐου 2021 για τους συναδέλφους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9

· Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 για τους συναδέλφους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8

Η πιθανότερη ημερομηνία καταβολής της επικουρικής σύνταξης είναι η Τρίτη 1 Ιουνίου.

 .

Υπάρχει το ενδεχόμενο συμψηφισμού με τα λανθασμένα επιπλέον ποσά που πιστώθηκαν τον προηγούμενο μήνα

Συνάδελφοι,

Όπως θα θυμάστε, τον περασμένο μήνα με την καταβολή των συντάξεων Μαΐου οι παλαιοί συνταξιούχοι (προ 13.5.16) είδατε αυξήσεις στα ποσά που σας πιστώθηκαν οι οποίες δεν ήταν προϊόν κάποιων ενεργειών του Συλλόγου μας ή αναδρομικών. Τότε σας επιστήσαμε την προσοχή για τη διαχείριση αυτών των επιπλέον ποσών και επιφυλαχθήκαμε να διερευνήσουμε τι είχε συμβεί.

Πράγματι, όπως διαπιστώσαμε μετά από επικοινωνία μας με τους αρμόδιους, σε ορισμένα ταμεία, όπως και στο δικό μας, από λάθος των συστημάτων του e-ΕΦΚΑ πιστώθηκαν επιπλέον ποσά. Αυτά τα ποσά θα επιστραφούν (πιθανότατα μέσω συμψηφισμού), χωρίς να μας έχουν απαντήσει με βεβαιότητα αν η διαδικασία αυτή θα γίνει με την επικείμενη πίστωση των συντάξεων ή σε επόμενο διάστημα. Βρισκόμαστε σε αναμονή για να δούμε τι θα συμβεί και βεβαίως θα σας ενημερώσουμε άμεσα μέσα από την ιστοσελίδα μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν! Η σύνταξή σας παραμένει ουσιαστικά αυτή που λάβατε κατά την πίστωση των συντάξεων Απριλίου (που πιστώθηκαν τέλη Μαρτίου). Ωστόσο, αν ο e-ΕΦΚΑ αποφασίσει να συμψηφίσει άμεσα τα επιπλέον ποσά που πιστώθηκαν με τις συντάξεις Μαΐου, τότε στην επικείμενη πίστωση των συντάξεων Ιουνίου θα λάβετε μειωμένα ποσά συντάξεων, κατά το αντίστοιχο επιπλέον ποσό που λανθασμένα λάβατε στη σύνταξη Μαΐου.