ΓΥΝΑΙΚΕΣ – Με αφορμή την 96η επέτειο του «Τρικαλινού Κιλελέρ» – Της συναδέλφισσας Χρηστίνας Σωτήρχου

Η σύνδεση του Συλλόγου μας και η αφοσίωσή του στην ανάδειξη της πρώτης εν Ελλάδι αγροτοεργατικής εξέγερσης, στις 2/2/1925, στα Τρίκαλα (το λεγόμενο «Τρικαλινό Κιλελέρ), μέσω των ιστορικών κειμένων της συναδέλφισσας Χρηστίνας Σωτήρχου, είναι πλέον γνωστή σε όλους σας.

Θεωρούμε υποχρέωση και τιμή μας ως συνδικαλιστικό σωματείο που συμμετέχουμε στην προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού γεγονότος, αλλά και της αποκατάστασης της αλήθειας με την αποκαθήλωση των  εγκληματία Χρήστου Καβράκου που συνεχίζει να τιμά το ελληνικό κράτος. Όπως αναφέρει η συναδέλφισσα Χρηστίνα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο αγώνας μας από κοινού με την «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925» θα φτάσει σύντομα στο τέλος του σύμφωνα με την από 7.2.19/Φ.911.24/1/487899-Σ.1134 Επιστολή του Γ.Ε.Σ. προς το Σύλλογό μας.

Σήμερα, 96η επέτειος του «Τρικαλινού Κιλελέρ», η Χρηστίνα (στο πνεύμα των ημερών που επιτέλους βλέπουμε να δίνεται στις γυναίκες χώρος να μιλήσουν για όσα έχουν υποστεί), μας απέστειλε το ακόλουθο κείμενο για τη συμμετοχή των γυναικών στην αγροτοεργατική εξέγερση. Εξ άλλου, οι γυναίκες, παρά το γεγονός ότι τα κοινωνικά στάτους και οι καθεστηκυίες αντιλήψεις τις έχουν τοποθετήσει στο παρασκήνιο εδώ και αιώνες, δε δίστασαν ποτέ να βγουν μπροστά στους εργατικούς και αγροτικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο και να δείξουν όχι μόνο ότι είναι ισότιμες, αλλά ανεξάρτητες, δυναμικές και υπερπολύτιμες!

Μία τέτοια ιστορία αδάμαστης θέλησης και μαχητικότητας από το «Τρικαλινό Κιλελέρ» μας παρουσιάζει και η αγαπητή Χρηστίνα, για να τιμήσει τη σημερινή επέτειό του:

.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ (πατήστε εδώ)

.