ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Όλες οι παροχές του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ μεταφέρονται στον ΕΟΠΥΥ

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, ενώ το ταμείο υγείας μας ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ είχε ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, μέχρι σήμερα ορισμένες από τις πλέον βασικές του λειτουργίες συνέχιζαν να διεκπεραιώνονται με τις προϋποθέσεις και από τις υπηρεσίες του ταμείου μας (ασφάλιση, μητρώο, παιδικές κατασκηνώσεις και κυρίως οι χρηματικές παροχές – δηλαδή έξοδα κηδείας, επίδομα συμπαράστασης, αποζημίωση ασθενείας), με τις προφανείς θετικές προεκτάσεις αυτής της κατάστασης για τις προϋποθέσεις διεκπεραίωσης των διαδικασιών.

Δυστυχώς όμως, η ευνοϊκή αυτή κατάσταση για τους συναδέλφους μας από ό,τι φαίνεται δε θα συνεχιστεί, αφού το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ με την υπ’αριθμ. 405 απόφασή του (την οποία σας παραθέτουμε στη συνέχεια), γνωστοποιεί ότι το ταμείο μας εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος θα σταματήσει τη λειτουργία του και όλες οι παροχές και υπηρεσίες του θα μεταφερθούν στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) : 

ΑΠΟΦΑΣΗ (εδώ)

Το ταμείο μας πλέον και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων συναδέλφων πέφτει κι αυτό θύμα της ομογενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων και δυστυχώς διατηρούμε πολλές αμφιβολίες κατά πόσον θα διατηρηθούν ίδιες οι προϋποθέσεις, αλλά και τα τιμολόγια των παροχών (π.χ. τα έξοδα κηδείας στο ταμείο μας ανέρχονται μέχρι και στα 2.900 ευρώ, ενώ ο ΕΟΠΥΥ, αντίστοιχα, καταβάλλει μόλις 800 ευρώ).

Ο Σύλλογός μας θα παρακολουθήσει στενά το θέμα το επόμενο διάστημα και αφού λάβουμε ενημέρωση για τις λεπτομέρειες διεκπεραίωσης αυτών των διαδικασιών, θα σας γνωστοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα εξυπηρετήστε και τις υπηρεσίες στις οποίες θα απευθύνεστε.