Εφάπαξ μέσα στο 2020 η καταβολή των αναδρομικών που επιδίκασε το ΣτΕ για τις κύριες συντάξεις σε περίπου 2,5 εκατ. συνταξιούχους, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό

Συνάδελφοι,

Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις μη νόμιμες περικοπές των συντάξεων των μνημονιακών νόμων 4051/2012 και 4093/2012 για το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του έτους 2015 έως το Μάιο του έτους 2016 δημιούργησε προσδοκίες στους συνταξιούχους για μία οικονομική βοήθεια αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, το σύνολο των αναδρομικών που επιδίκασε το ΣτΕ για κύριες συντάξεις θα καταβληθεί εφάπαξ στο ακέραιο μέσα στο 2020. Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι από την καταβολή των αναδρομικών θα ωφεληθούν περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι, είτε αυτοί είχαν προσφύγει στα δικαστήρια είτε όχι και ότι το συνολικό κόστος θα φτάσει το 1,4 δις ευρώ. Μάλιστα, τόνισε ότι η καταβολή αυτών των χρημάτων θα φέρει στα όριά της την εθνική οικονομία και συνεπώς δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω παροχών…

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη νομιμότητα και ότι τα αναδρομικά θα καταβληθούν εντόκως στους συνταξιούχους που είχαν προσφύγει.

Επιπλέον, σας υπενθυμίζουμε ότι η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα συνεχίσει να διεκδικεί τα αναδρομικά από το 2012, όπως έχουμε έρθει σε συμφωνία με το νομικό μας σύμβουλο δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου που έχει αναλάβει την υπόθεση και θα προσφύγουμε στο εξής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα υπόλοιπα διεκδικούμενα ποσά.

.

Συνάδελφοι,

Σίγουρα πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, αφού αυτή η είδηση δεν προέρχεται από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αλλά από τα λόγια του ίδιου του Πρωθυπουργού και αναμένουμε πλέον την υλοποίηση της υπόσχεσής του.

Παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας προκειμένου να μαθαίνετε άμεσα και κυρίως υπεύθυνα, όλες τις εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση των αναδρομικών, αλλά και ό,τι άλλο αφορά την Ιονική Οικογένεια.