Πάμε θέατρο… για να γνωρίσουμε τη σπουδαία  Μαρίκα Κοτοπούλη στο θέατρο «Χώρα» την Παρασκευή 6 Μαρτίου ώρα 20:30 μ.μ.

Νέος χρόνος, νέες παραστάσεις!

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συνεχίζει τις θεατρικές της «εξορμήσεις», με μία ακόμα παράσταση που έχει ήδη ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς!

Η πρώτη μας θεατρική εξόρμηση για φέτος θα είναι στην παράσταση «Μαρίκα» στο θέατρο «Χώρα» (Αμοργού 20) την Παρασκευή 6 Μαρτίου ώρα 20:30 μ.μ.. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τη μυθιστορηματική ζωή και το έργο της Μαρίκας Κοτοπούλη, μιας αμφιλεγόμενης γυναίκας, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα της στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Όχι μόνο ως μια σπάνια καλλιτέχνιδα αλλά και ως μια πανίσχυρη προσωπικότητα με ενεργή συμμετοχή στο πολιτικό, πνευματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής της.


Λίγα λόγια για το έργο

Η Μαρίκα Κοτοπούλη, υπόδειγμα επιβίωσης, ενώ γεννήθηκε μέσα σε μεγάλη φτώχεια, κατάφερε να αποκτήσει μοναδική δόξα και χρήμα. Η ζωή της χαρακτηρίστηκε από ακραία πάθη, τρελούς έρωτες και θανάτους, που σημάδεψαν την εθνική μας ταυτότητα. Λατρεύτηκε σαν βασίλισσα και κυνηγήθηκε σαν χαμίνι του δρόμου. Πέρασε μέσα από τρεις πολέμους και στάθηκε όρθια, γιατί πάνω από το ταλέντο της θεατρικής της τέχνης, διέθετε το μοναδικό ταλέντο της ζωής. Η Μαρίκα ήθελε και ήξερε να ζει τη ζωή της απόλυτα και αντισυμβατικά. Ενώ ανήκε στο κατεστημένο, ήξερε να πηγαίνει κόντρα σ΄αυτό, όποτε η περίσταση και τα πιστεύω της το απαιτούσαν.

Η Νένα Μεντή και ο Πέτρος Ζούλιας, μετά την «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» και τις «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη», με ένα θίασο δέκα ταλαντούχων ηθοποιών, συναντούν επί σκηνής την ΜΑΡΙΚΑ και ταξιδεύουν στον πολυδιάσταστο και αντιφατικό κόσμο της Μαρίκας Κοτοπούλη.

Το κείμενο του Πέτρου Ζούλια δημιουργήθηκε μετά από βαθιά έρευνα σε κείμενα, βιβλία, συνεντεύξεις και διηγήσεις γύρω από περιστατικά της επεισοδιακής ζωής της. Άλλοτε αστεία κι άλλοτε δραματικά, τα γεγονότα δημιουργούν μια σκηνική αφήγηση που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος. Η παράσταση ξεκινά από αυτά που πράγματι συνέβησαν για να φύγει με τα φτερά της μυθοπλασίας σε μια σκηνική αναδημιουργία του πλούσιου υλικού της βιογραφίας της Μαρίκας Κοτοπούλη.

Στην αρχή της παράστασης βρίσκουμε τη Μαρίκα το 1937, την εποχή που εγκαινιάζει το σημερινό θέατρο Ρεξ. Ύστερα γνωρίζουμε την τρομερή προσωπικότητα της «δασκάλας» , όταν το 1941 ιδρύει τη θεατρική της σχολή, μέσα στην καρδιά της Κατοχής για να φτάσουμε ως την αργή αλλά σταθερή πορεία της, προς το τέλος του έργου της, το 1954, τότε που φεύγει πια κι από τη ζωή.

.

Συντελεστές

Κείμενο-σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά  Άννα Ζούλια

Κοστούμια  Ηλένια Δουλαδίρη

Μουσική: Παναγιώτης Αυγερινός

Φώτα: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου

.

Πρωταγωνιστούν:

Νένα Μεντή

Νεφέλη Κουρή

Δημήτρης Σαμόλης

Δεπάστας Γιώργος

Πατέλης Μάκης

Μαντζουράνη Χριστιάννα

Τουντασάκη Μαριάννα

Λόξας Γιώργος

Σίντος Γιάννης

Τόνια Μαράκη

Ναταλία Αθανασιάδη

Παναγιώτης Ράιος


 

 

Ο Σύλλογός μας εξασφάλισε ειδική προσφορά για τα μέλη μας:

– 12 ευρώ 

· Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Συλλόγου μας (210 3250692-3-4) προκειμένου να σας κρατήσουμε θέσεις

· ΠΡΟΣΟΧΗ ! Οι θέσεις θα κλείνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μετά την καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου.

· Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

.

Η πρώτη παράσταση για τη νέα χρονιά είμαστε βέβαιοι ότι θα αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους όσους συναδέλφους έρθουν με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ να γνωρίσουν τη σπουδαία Μαρίκα Κοτοπούλη!