Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συμμετείχε στην πολύ όμορφη γιορτή του «Δικτύου Εθελοντών Κοινωνικής Αισθητικής» την Τρίτη 14/1 που «ομόρφυνε» τη ζωή των ψυχικά ασθενών στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρείο 

Συνάδελφοι,

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει αποδείξει την ευαισθησία της σε δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πιστεύουμε ότι ως συνδικαλιστές, αλλά πάνω από όλα ως άνθρωποι, έχουμε το καθήκον να στηρίζουμε όσους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη ζωή τους.

Ο Σύλλογός μας έχει αδελφοποιηθεί με το «Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής  Αισθητικής» («Δ.Ε.Κ.Α.») που σκοπό έχει την ψυχική βελτίωση μέσα από την αφιλοκερδή παροχή υπηρεσιών «κοινωνικής αισθητικής» σε άτομα που ζουν σε Ιδρύματα-Ψυχιατρεία, Γηροκομεία, Άσυλα κ.λπ.. Οι εθελοντές συμμετέχοντες φροντίζουν τους τρόφιμους προκειμένου να βελτιωθεί η αυτοεκτίμησή τους και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής τους.

«Ψυχή» του «Δ.Ε.Κ.Α.» είναι η αισθητικός κ. Τιμοθέα Πατζίκα, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της σε εκδρομές του Συλλόγου μας (μέσω του «Συλλόγου Κατοίκων Κυψέλης»), η οποία κάνει πράξη το όραμά της να συνεισφέρει έμπρακτα στους συνανθρώπους της.

Το «Δ.Ε.Κ.Α.» διοργάνωσε τη γιορτή του την Τρίτη 14/1 στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρείο και η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ μετά χαράς στήριξε την όμορφη αυτή εκδήλωση. Στελέχη του Συλλόγου μας έδωσαν το παρών, δέχτηκαν τις περιποιήσεις των εθελοντών επαγγελματιών αισθητικών, γνώρισαν τους τρόφιμους, μίλησαν μαζί τους και βεβαίως γλέντησαν όλοι μαζί με την ψυχή τους, αφού ο συνάδελφος Πλούταρχος Κούσουλας με την υπέροχη φωνή του έδωσε το έναυσμα για χορό και τραγούδι!

 Γιορτή “Δ.Ε.Κ.Α.”