Πρόσθετη παρέμβαση της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ενώπιον του ΣτΕ στην πρότυπη (πιλοτική) δίκη για τις μνημονιακές περικοπές των συντάξεων των Ν. 4051/2012 και 4093/2012

Συνάδελφοι,

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ήταν από τους πρώτους συλλόγους πανελλαδικά που διερεύνησαν τις νομικές δυνατότητες αντίδρασης απέναντι στις μνημονιακές περικοπές των συντάξεων των συναδέλφων μας, αναθέτοντας την υπόθεση στον εξειδικευμένο νομικό μας σύμβουλο δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου. Η άμεση και υπεύθυνη κινητοποίησή μας είχε ως αποτέλεσμα την ταχύτατη κατάθεση ομαδικών αγωγών τόσο για τις μνημονιακές περικοπές των συντάξεων όσο και για τις περικοπές των δώρων και των επιδομάτων αδείας των συνταξιούχων, με τις πρώτες να έχουν ήδη αρχίσει να εκδικάζονται από πέρυσι την Άνοιξη.

Την Παρασκευή 10/1 έχει ορισθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ η πρότυπη (πιλοτική) δίκη για τις μνημονιακές περικοπές των συντάξεων των Ν. 4051/2012 και 4093/2012 που θα κρίνει οριστικά αν οι σχετικές διατάξεις των νόμων, που αφορούσαν τις περικοπές των συντάξεων και την κατάργηση των επιδομάτων των δώρων και αδείας, είναι συνταγματικές και αν οι περικοπές αυτές μπορεί να εφαρμοστούν και για ποια χρονικά διαστήματα.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ άσκησε παρέμβαση στην υπόθεση, κατόπιν σύσκεψης με το νομικό μας σύμβουλο δρ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μας απέστειλε την κάτωθι επιστολή προς ενημέρωσή σας:

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Άλλωστε, στο συγκεκριμένο θέμα, σας υπενθυμίζουμε ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με το νομικό μας σύμβουλο δρ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να προσφύγουμε, αν χρειαστεί, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε περίπτωση που η απόφαση του Σ.τ.Ε. δεν είναι θετική για τα συμφέροντά μας.

Ο Σύλλογός μας δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για δικαίωση των συναδέλφων μας και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με υπευθυνότητα σε συνεργασία με τους ασφαλιστικούς και νομικούς μας συμβούλους το καλύτερο δυνατό για τα συμφέροντα των συναδέλφων.

Να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας προκειμένου να μαθαίνετε υπεύθυνα όλες τις εξελίξεις τόσο για αυτό το θέμα, όσο και για οτιδήποτε άλλο απασχολεί το χώρο της Ιονικής Οικογένειας.