Διεκδικούμε με ομαδικές αγωγές τα υπόλοιπα των αδειών

Συνάδελφοι,

Σας έχουμε γνωστοποιήσει ότι οι άδειες των εργαζομένων δεν παραγράφονται μέχρι να παρέλθει πενταετία από τo τέλος του έτους, εντός του οποίου δεν έγινε η χρήση τους. Δηλαδή, σήμερα μπορούν να ζητηθούν άδειες που υφίστανται από το 2010 και μετά.

Καλούμε όσους συναδέλφους έχουν διαφορές στις πληρωθείσες άδειες του 2014 ή/και υπόλοιπα αδειών των ετών 2010-2013, που δεν τους έχουν καταβληθεί, να επικοινωνήσουν με το σύλλογό μας προκειμένου να προβούμε σε δικαστική διεκδίκησή τους με ομαδικές αγωγές. Προς τούτο καλό είναι να προσκομίσουν: α) τυχόν ημερολόγια παρουσίας ή άλλα έγγραφα, από τα οποία να προκύπτουν τα υπόλοιπα αδειών τους, καθώς και β) τις αναλύσεις μισθοδοσίας Δεκεμβρίου των αντίστοιχων ετών (αν υπάρχουν).

Μετά από προτροπή του συλλόγου μας διευθετήθηκαν οι πληρωμές των αδειών για το έτος 2014

Η τράπεζα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργήθηκαν σε δύο περιόδους για να απαλλαγεί από τις άδειες. Πρώτα το 2012 όταν πολλοί συνάδελφοι αποχωρούσαν εσπευσμένα υπό την πίεση της μείωσης του εφάπαξ, υπογράφοντας ότι έχουν εξαντλήσει τις άδειές τους, μιας και η τράπεζα αρνείτο να τις καταβάλει. Και πρόσφατα εν όψει της εθελουσίας εξόδου όταν και πάλι υποχρεώθηκαν να δηλώσουν ότι δεν έχουν υπόλοιπα αδειών.

Με την ανακοίνωση Νο 123 του Συλλόγου Εργαζομένων για τις οφειλές της τράπεζας από το υπόλοιπο αδείας, εξαναγκάσαμε τη διοίκηση της τράπεζας να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες των αδειών από 1/1 μέχρι 31/12/14, διότι ήταν υποχρεωμένη μέχρι τις 28/2 του τρέχοντος έτους να δηλώσει στο ηλεκτρονικό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τα υπόλοιπα αδειών του έτους 2014. Να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα είχε ήδη τακτοποιήσει τις ανάλογες εκκρεμότητες μέχρι 31/12/14.

Μία ακόμα επιτυχία προς όφελος των συναδέλφων μας που προήλθε από τις ενέργειες συλλόγου μας που αποδεικνύει καθημερινά ότι στέκεται αρωγός των προσπαθειών σας σε οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί, αντιμετωπίζοντάς το με απόλυτη συνέπεια και σοβαρότητα.