ΣΥΙΛΤΕ Νο. 11 – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12/19 – ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ – Προσυγκέντρωση για τους συναδέλφους της Alpha Bank στην οδό Συγγρού 54, ώρα 7:00 π.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHABANK

ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

Ευπόλιδος 8  – ΑΘΗΝΑ 105 51  ΤΗΛ.:  210 3250692  – 3 – 4     FAX :  210 3311278 

 www.ionikienotita.gr                                                       email: syilte.gramm@gmail.com

 

ANAKOIΝΩΣΗ Νο 11

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2019

.

Ø ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12/19

Ø ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

 

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικές ενέργειες προκειμένου να απαντήσει στους μονομερείς σχεδιασμούς της τράπεζας να μεταβιβάσει τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και ταυτόχρονα να μεταφέρει περίπου 850 συναδέλφους μας στην εταιρεία «Νέα Cepal», εξέλιξη που έχουμε τονίσει ότι θα σημάνει την απώλεια της ιδιότητας του τραπεζοϋπαλλήλου για τους συναδέλφους μας – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα – ενώ, σε συνδυασμό με τις παρόμοιες αρνητικές εξελίξεις και στις άλλες τράπεζες (βλ. απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς), μπορεί να σηματοδοτήσει ακόμα και την αρχή του τέλους του επαγγέλματός μας!

Μετά τη σχεδόν καθολική συμμετοχή των συναδέλφων μας στη στάση εργασίας της προηγούμενης Πέμπτης 5/12, συμμετέχουμε δυναμικά στην ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που – επιτέλους – προκήρυξε η ΟΤΟΕ για αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου για να ορθώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος προστασίας των συναδέλφων και του επαγγέλματός μας!

Η συγκέντρωση για την Αθήνα έχει οριστεί από την ΟΤΟΕ στις 13:00 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας, αλλά η προσυγκέντρωση για τους συναδέλφους εργαζόμενους στην ALPHA BANK θα γίνει στις 7:00 π.μ. στη Διεύθυνση Διευθετήσεων Λιανικής Τραπεζικής, οδός Συγγρού 54, προκειμένου να περιφρουρήσουμε την απεργία μαζί με τους συναδέλφους που απασχολούνται στον τομέα των δανείων και πλήττονται άμεσα από τους μονομερείς σχεδιασμούς της τράπεζας.

.

Συνάδελφοι,

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν αποκρούσουμε εν τη γενέσει τους τις μονομερείς μεθοδεύσεις των τραπεζιτών, σταδιακά θα υποστούμε ΟΛΟΙ τις τραγικές εργασιακές και ασφαλιστικές συνέπειες που συνεπάγεται η εξαΰλωση του επαγγέλματός μας!

· Πρέπει όλοι να σκεφτούμε ότι τώρα επιχειρούν να απολύσουν τους συναδέλφους της Τράπεζας Πειραιώς και να καταργήσουν τις θέσεις 850 συναδέλφων μας στην ALPHA BANK, αλλά αν οι εργαζόμενοι από όλες τις τράπεζες δε δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα ώστε να μην πραγματοποιηθούν αυτά τα σχέδιά τους, τότε σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες οδυνηρές ενέργειες που πλέον δε θα αποτελούν έκπληξη και το επάγγελμά μας θα «σβήσει»!

· Πρέπει να καταλάβουμε ότι αφού οι τραπεζίτες πέρασαν ουσιαστικά για πρώτη φορά μεταπολεμικά την κόκκινη γραμμή των απολύσεων, είναι διατεθειμένοι να φτάσουν στα άκρα για να προωθήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια που φτάνουν στην εξαφάνιση του επαγγέλματός μας!

· Και επομένως, οφείλουμε όλοι να συστρατευτούμε και μέσα από την ένωσή μας να νιώσουμε πιο δυνατοί, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις ακραίες εργοδοτικές ενέργειες και να υπερασπιστούμε το επάγγελμά μας με κάθε τρόπο και μέσο!

· Πρέπει να κάνουμε τις διοικήσεις των τραπεζών να καταλάβουν ότι οι μονομερείς ενέργειες που καταλύουν το επάγγελμά μας δε θα περάσουν και η μόνη αποδεκτή οδός είναι να προσέλθουν σε διάλογο για την εξέταση των υφιστάμενων προβλημάτων του τραπεζικού χώρου και την εξεύρεση κοινώς αποδεκτών λύσεων.

· Πλέον, δεν υπάρχει άλλη οδός ούτε και για εμάς τους τραπεζοϋπαλλήλους, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε τραπεζοϋπάλληλοι στην ουσία και όχι μόνο στο όνομα.

 .

Είναι ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ με μαζικότητα και δυναμική συμμετοχή, να στραφούμε στην ελληνική κοινωνία, στα πολιτικά κόμματα, στους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να κερδίσουμε την έμπρακτη υποστήριξή τους ενώπιον του μεγάλου αγώνα που επίκειται για την προστασία του επαγγέλματός μας και κατ’ επέκταση της ζωής και των οικογενειών μας!

 .

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ & ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12

 .

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 13:00 μ.μ.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 .

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ALPHA BANK ΣΤΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ

(Συγγρού 54), ώρα 7:00 π.μ.

.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Ο Πρόεδρος                    Ο Γ. Γραμματέας

 

  Γ. Ανδριώτης                        Κ. Στεφανής