ΣΥΙΛΤΕ Νο. 9 – ΔΥΝΑΜΙΚΗ & ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 5/12, 8:00 – 11:00 π.μ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHABANK

ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

Ευπόλιδος 8  – ΑΘΗΝΑ 105 51  ΤΗΛ.:  210 3250692  – 3 – 4     FAX :  210 3311278 

 www.ionikienotita.gr                                                       email: syilte.gramm@gmail.com

 

ANAKOIΝΩΣΗ Νο 9

Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2019

.

.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ & ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

.

ΑΥΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 5/12, 8:00 – 11:00 π.μ.

.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ!

.

Συνάδελφοι,

Τα αντεργατικά σχέδια Κυβέρνησης και ΤΧΣ για τη μείωση του προσωπικού στις τράπεζες λαμβάνουν σάρκα και οστά με την αγαστή συνεργασία της διοίκησης της ALPHA BANK, η οποία σχεδιάζει με μονομερείς ενέργειες τη μεταφορά του συνόλου των «κόκκινων δανείων», αλλά και 850 συναδέλφων μας, στην εταιρεία CEPAL (η οποία ήδη διαχειρίζεται τμήμα των «κόκκινων δανείων» σε έναν προάγγελο όσων θα συμβούν…)!

Κανείς πλέον δεν μπορεί να έχει αυταπάτες όσον αφορά την ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας κ. Βασίλη Ψάλτη για το εργασιακό τοπίο που προτείνει. Αν δεν υπάρξει μία γενικευμένη αφύπνιση, η εν λόγω κίνηση θα ανοίξει την κερκόπορτα που θα οδηγήσει στην απώλεια της ιδιότητας του τραπεζοϋπαλλήλου αρχικά για τους 850 συναδέλφους μας και εν συνεχεία για το σύνολο του κλάδου μας!

Η μεταφορά σε αυτήν την εταιρεία – με οποιαδήποτε μορφή και αν συμβεί – θα σημάνει την πλήρη ανατροπή του οργανισμού, των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, ουσιαστικά της ζωής μας! Επιπροσθέτως αυτή η θνησιγενής από το ξεκίνημά της προσπάθεια θα υλοποιήσει τη μεταφορά των τεράστιων και δυσεπίλυτων προβλημάτων των κόκκινων δανείων στην εν λόγω εταιρεία, έχοντας προφανώς ημερομηνία λήξης για τους 850 συναδέλφους μας που θα αναγκαστούν να εργαστούν στις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν σε αυτές τις εταιρείες…

 .

Ο Σύλλογός μας, ενώπιον αυτής της πρωτοφανούς πρόκλησης για το επάγγελμά μας, συνεδρίασε εκτάκτως χθες Τρίτη 3/12 και προκηρύσσει στάση εργασίας για αύριο, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, 8:00 π.μ. – 11:00 π.μ..

 .

Συνάδελφοι,

Δεν υπάρχει πλέον άλλη επιλογή από το να αντιταχθούμε σε αυτούς τους πρωτοφανείς για τον κλάδο μας σχεδιασμούς. Πρέπει όλοι να αντιληφθείτε ότι δεν πρόκειται για «μία ακόμα συνδικαλιστική διεκδίκηση», αλλά για το ίδιο σας το μέλλον (και πιθανώς το παρόν!) και να συνταχθείτε μαζί μας στην προσπάθεια επιβίωσης του επαγγέλματός μας!

Παράλληλα με τις δυναμικές μας κινητοποιήσεις, θα αναλάβουμε σειρά πρωτοβουλιών για την ενημέρωση των υπερκείμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων, των πολιτικών κομμάτων και όσων θεσμών μπορούν να φανούν χρήσιμοι στην προσπάθειά μας.

Σε επιστολή που αποστέλλουμε στη διοίκηση της τράπεζας, ξεκαθαρίζουμε ότι πρέπει να καταστήσει σαφές ότι κανένας εργαζόμενος της τράπεζας δε θα χάσει τη δουλειά του, όπως έχει γίνει μεταπολεμικά μέχρι σήμερα στις τράπεζες και βεβαίως την προειδοποιούμε να μην προχωρήσει σε καμία περίπτωση σε μονομερείς ενέργειες για τη μεταφορά προσωπικού που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στη διαχείριση κόκκινων δανείων σε άλλη εταιρεία, υφιστάμενη ή νέα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το μείζον θέμα θα αφυπνίσει όλους τους συναδέλφους, καθώς και ότι η διοίκηση θα αποσύρει τους απαράδεκτους, μονομερείς σχεδιασμούς της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δε θα βρει απέναντί της μόνο εμάς, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

 .

· Για να μη χάσουν τα δικαιώματά τους 850 συνάδελφοί μας…

· Για να προστατεύσουμε την επιβίωση του επαγγέλματός μας…

· Για να μη γίνει το επάγγελμα του τραπεζοϋπαλλήλου μία μακρινή ανάμνηση…

 .

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ & ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΥΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ, 5/12 8:00 – 11:00 π.μ.