Κατά συρροήν… επιτυχίες! Νέα μεγάλη επιτυχία των συναδέλφων και του συλλόγου μας

Γνωρίζετε πολύ καλά πως ο σύλλογός μας είναι το μόνο συνδικαλιστικό όργανο στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε για πραγματικά αποτελέσματα, μακριά από ανούσιες εξαγγελίες και παροχολογίες. Επειδή πλέον αποτελεί κοινή λογική ότι ο σύλλογός μας αποτελεί το θεματοφύλακα των δικαιωμάτων των συναδέλφων, καθώς οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη, αφήνουμε τις περιαυτολογίες για άλλους και σας ενημερώνουμε για μία ακόμα δικαίωση των προσπαθειών του συλλόγου μας που βεβαίως γίνονται πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα των συναδέλφων.

Τον Δεκέμβριο του 2012 η τράπεζα είχε απολύσει 6 συναδέλφους με μοναδική αιτιολογία ότι είχαν συμπληρώσει μέσα στο 2012 την ηλικία των 62 ετών, αν και ήδη από το Φεβρουάριο 2012 οι συμβάσεις εργασίας τους είχαν καταστεί νομοθετικά (Ν. 4046/2012 & ΠΥΣ 6/2012) αορίστου χρόνου. Κατά την απόλυσή τους η τράπεζα τους κατέβαλε το 40% της αποζημίωσης απόλυσης λόγω πλήρους συνταξιοδότησης, αν και κάποιοι εξ αυτών δε συμπλήρωναν τις σχετικές προϋποθέσεις.

Με τη συμπαράσταση του συλλόγου μας οι συνάδελφοί μας προσέφυγαν δικαστικώς. Ήδη, μετά από επίμονες πιέσεις του συλλόγου μας, η τράπεζα οδηγήθηκε σε εξώδικο συμβιβασμό, καταβάλλοντας στους συναδέλφους μας τη διαφορά μεταξύ της πλήρους αποζημίωσης απόλυσης και της καταβληθείσας αποζημίωσης πλέον τόκων από την απόλυσή τους μέχρι την εξόφληση. Ειδικότερα, η τράπεζα κατέβαλε για διαφορά αποζημίωσης: 1) στον Δημήτριο Παναγιώτου το ποσό των 33.930,54 Ευρώ πλέον τόκων, 2) στον Λεωνίδα Αραβοσιτά το ποσό των 46.578,94 Ευρώ πλέον τόκων, 3) στον Αντώνιο Βεληβασάκη το ποσό των 33.930,54 Ευρώ πλέον τόκων, 4) στην Αγγελική Μπουρδούνη το ποσό των 26.961,34 Ευρώ πλέον τόκων, 5) στην Ειρήνη Τζαμπαζλή το ποσό των 27.361,56 Ευρώ πλέον τόκων και 6) στη Σταματία Βούτση το ποσό των 27.831,96 Ευρώ πλέον τόκων.

Η θετική εξέλιξη των προαναφερθεισών υποθέσεων ανοίγει νέους δρόμους και μπορεί να σηματοδοτήσει μία νέα μορφή διεκδικήσεων και δικαίωσης των αιτημάτων μας, καθώς, μάλιστα, θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες διεκδικήσεις συναδέλφων που απολύθηκαν λόγω ηλικίας το 2013.

Την όλη διαδικασία του εξώδικου συμβιβασμού που είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη δικαίωση των αιτημάτων των συναδέλφων χειρίστηκαν η συνεργάτις μας, νομικός εργατολόγος, κα Ντέτα Πετρόγλου από κοινού με τον πρόεδρο του συλλόγου μας, συνάδελφο Σαράντο Φιλιππόπουλο.