Δε θα πληρώσουν οι συνάδελφοι τα… καμένα στο ΤΑΥΤΕΚΩ!

Συνάδελφοι,

Η κατάσταση στο Ταμείο Υγείας μας παραμένει μετέωρη μετά την καταστροφή από την πυρκαγιά του 2012, όταν κάηκαν και τα δικαιολογητικά δαπανών πολλών ασφαλισμένων συναδέλφων μας. Δυστυχώς, υφίσταται σοβαρός κίνδυνος αυτές οι δαπάνες να μην αποδοθούν ποτέ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση παρουσίαζε εξ αρχής περίεργες πτυχές και ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε ξεκάθαρα ότι η πυρκαγιά οφειλόταν σε εμπρησμό, κάτι που επιβεβαιώνεται πλέον από τις εξελίξεις της έρευνας των Αρχών.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι κατηγορούνται ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος εργαζόμενοι, αλλά και ασφαλισμένοι του Ταμείου για το «πάρτι» που είχε στηθεί για πολύ μεγάλη  περίοδο εις βάρος του ΤΑΥΤΕΚΩ και συνεπώς των συμφερόντων των ασφαλισμένων συναδέλφων μας.

Άμεση αντίδραση της Ιονικής Ενότητας

Εξυπακούεται ότι ο σύλλογός μας δεν έμεινε θεατής ενώπιον της εξελισσόμενης αδικίας σε βάρος των ασφαλισμένων, αναθέτοντας σε νομικό του σύμβουλο να υποβάλει άμεσα επιστολή προς τον Εισαγγελέα Διαφθοράς με κοινοποίηση όσων στοιχείων διαθέτουμε, ζητώντας παράλληλα την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν το σκάνδαλο διαφθοράς στο ταμείο μας.

Καθώς οι διαδικασίες εξελίσσονται με… νωχελικούς ρυθμούς, πρέπει επιτέλους έμπρακτα να αναδειχθεί η υποχρέωση της πολιτείας και των θεσμικών οργάνων να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.

Μετά τις εκλογές και το σχηματισμό κυβέρνησης θα απαιτήσουμε από το νέο Υπουργό Δικαιοσύνης την επίσπευση των διαδικασιών της συγκεκριμένης υπόθεσης, ενώ θα αποστείλουμε άμεσα επιστολή στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή προκειμένου να διαπιστωθεί αν κινήθηκαν υπεύθυνα οι εμπλεκόμενοι δημόσιοι φορείς και αν έλαβαν απόφαση να παρασταθούν ως πολιτική αγωγή (ΕΟΠΥΥ, ΤΑΥΤΕΚΩ).

Παράλληλα, ο σύλλογός μας πραγματοποίησε πρόσφατα συνάντηση με τους νομικούς και ασφαλιστικούς του συμβούλους, ώστε να παρέμβουμε αποτελεσματικά για την εξόφληση των οφειλομένων στους δικαιούχους συναδέλφους μας τόσο λόγω του εμπρησμού όσο και λόγω της αναποτελεσματικής λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ. Και επειδή ο κόμπος έφθασε στο χτένι και υπεύθυνη είναι η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, εξετάζουμε τρόπους για να κινηθούμε εναντίον της.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για τη μεγάλη αυτή υπόθεση διαφθοράς που έπληξε το ταμείο και τα συμφέροντά μας.

Εξ άλλου, δυστυχώς είναι κοινή η διαπίστωση ότι αυτά τα φλέγοντα ζητήματα για τα οποία πραγματικά αγωνιούν οι συνάδελφοι, δε φαίνεται να συνταράσσουν ιδιαίτερα τον «ύπνο του δικαίου» της παρέας Κολλάτου-Βέργου-Ντίνου στο Σύλλογο Συνταξιούχων, σε αντίθεση βέβαια με ό,τι επιτάσσει ο θεσμικός τους ρόλος, αλλά και η συνδικαλιστική ηθική. Η συνάδελφος κα Φιλιπποπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων, παρατηρώντας τη χαρακτηριστική αδράνεια, αναγκάστηκε να υποβάλει την ακόλουθη επιστολή:

Προς:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΟΝΙΚΗΣ – ΛΑΪΚΗΣ Τραπέζης

Πανεπιστημίου 38, Αθήνα

 

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2015

Κύριοι,

              Παρακαλώ όπως μου παραδώσετε αντίγραφο του πορίσματος του ελέγχου των οικονομικών πεπραγμένων της απελθούσας διοίκησης του Συλλόγου μας για την περίοδο 2010-13 από τους ορκωτούς ελεγκτές και στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού μας συμβουλίου να τεθεί το θέμα σε ημερήσια διάταξη για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού, καθώς επίσης και να προσκληθούν οι ορκωτοί λογιστές που συνέταξαν το πόρισμα για να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις και να διατυπώσουν την άποψή τους επί του πορίσματος. 

Παράλληλα, σας υποβάλλω συνημμένα τα εξής δημοσιεύματα που αναφέρονται στην υπόθεση εμπρησμού του Ταμείου Υγείας:

α «Να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο εμπρησμού του ΤΑΥΤΕΚΩ» (ιστοσελίδα της «ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» –www.ionikienotita.gr-, 20-12-2014),

β) «Οι στάχτες… έκαψαν τη φάμπρικα στο Ταμείο των τραπεζικών» (εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» σελ. 44-45, 7-12-2014)

προς ενημέρωσή σας.

 

Επειδή δε, το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει “πάρτι” με τις εισφορές που δίνουμε κάθε μήνα για την υγεία μας, καθώς μάλιστα αρκετοί συνάδελφοί μας έχασαν τα λεφτά τους λόγω του εμπρησμού που κατέστρεψε τα στοιχεία των δαπανών τους, σας παρακαλώ να τεθεί το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας προκειμένου να αναθέσουμε σε δικηγόρο των Αθηνών της παρακολούθηση της δικογραφίας του σκανδάλου του Ταμείου Υγείας (ΤΑΥΤΕΚΩ) για το οποίο διώκονται στελέχη του Ταμείου, αλλά και ασφαλισμένοι.

Οφείλουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης και αν χρειαστεί να λάβουμε αποφάσεις που θα συμβάλουν ώστε να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο, να ενημερωθούν οι συνάδελφοί μας ή ακόμα και να καταστούμε, αν είναι εφικτό, διάδικοι στην υπόθεση μέσω των εκπροσώπων μας, εφόσον το απαιτεί το συμφέρον του Συλλόγου μας.

Ευχαριστώ,

Μαρία Φιλιπποπούλου

Μέλος του Δ.Σ.