ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων που ισχύουν από το 2012 και τελευταία φορά επικαιροποιήθηκαν με νόμο του κυρίου Πετρόπουλου έχει θεσμοθετηθεί η αυτόματη παράταση των αναπηρικών συντάξεων.

Αυτό σημαίνει ότι η σύνταξη του συνταξιούχου αναπηρίας που πρόκειται να περάσει από την επιτροπή του ΚΕΠΑ παρατείνεται αυτομάτως για ένα εξάμηνο ενόψει της εξέτασης του συνταξιούχου από την επιτροπή του ΚΕΠΑ.  

Η παράταση αυτή γίνεται αυτομάτως από το νέο μηχανογραφημένο σύστημα των ΟΠΣ αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με το παλαιό μηχανογραφικό σύστημα των ΗΔΙΚΑ στο οποίο υπάγονται οι περισσότερες συντάξεις του ΤΑΠΙΛΤ.

Επιπροσθέτως η διοίκηση του ΙΚΑ δεν εξέδωσε σχετική εγκύκλιο για την αυτόματη παράταση των αναπηρικών συντάξεων βάσει του νόμου Πετρόπουλου, με αποτέλεσμα να μην παρατείνονται αυτόματα οι αναπηρικές συντάξεις του ΤΑΠΙΛΤ.

Κατόπιν όχλησης συναδέλφου συνταξιούχου αναπηρίας ο σύλλογος μας ασχολήθηκε εντατικά και διαπιστώνοντας τα ανωτέρω έκανε παρέμβαση στην αρμόδια διεύθυνση του ΕΦΚΑ δρομολογώντας την έκδοση σχετικής εγκυκλίου ώστε εφεξής να παρατείνεται αυτόματα η σύνταξη αναπηρίας και για τους συνταξιούχους του ΤΑΠΙΛΤ και των άλλων ειδικών ταμείων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ.

Να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για άμεση και έγκυρη ενημέρωση και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία στα τηλέφωνα του συλλόγου μας.