Άμεσα αναμένεται έκδοση απόφασης του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα της συγχώνευσης όλων των ταμείων σε έναν κεντρικό φορέα – Δεν επηρεάζονται οι διεκδικήσεις μας

Συνάδελφοι,

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί απόφαση του ΣτΕ που θα αφορά τη συνταγματικότητα της συγχώνευσης όλων των ταμείων σε έναν κεντρικό ασφαλιστικό φορέα (ΕΦΚΑ), η οποία έγινε με βάση διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου. Σε περίπτωση αρνητικής κρίσεως του ΣτΕ ως προς τη συνταγματικότητα της συγχώνευσης, τότε είναι πιθανόν να οδηγηθούμε στη δημιουργία κεντρικών κλαδικών φορέων για τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους δημοσίους υπαλλήλους και πιθανώς τους αγρότες.

Επειδή είναι σίγουρο ότι αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης θα υπάρξουν εκατοντάδες σχετικά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που είναι δυνατόν να προκαλέσουν σύγχυση, σας ενημερώνουμε εκ των προτέρων ότι η προαναφερθείσα απόφαση δεν έχει καμία σχέση με τις διεκδικήσεις μας με ομαδικές αγωγές για τις μνημονιακές περικοπές, την εισφορά αλληλεγγύης και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και τα επιδόματα αδείας.

Οι σχετικές εκδικάσεις του ΣτΕ που μπορεί να επηρεάσουν τις διεκδικήσεις μας θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα, ενώ σας έχουμε ενημερώσει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η εκδίκαση των ομαδικών αγωγών για τις μνημονιακές περικοπές από τον Απρίλιο, ενώ οι επόμενες εκδικάσεις έχουν οριστεί για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Αμέσως μόλις ανακοινωθεί η απόφαση του ΣτΕ θα σας ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες και την ουσία της απόφασης. Να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για άμεση και έγκυρη ενημέρωση.