Μήνυση του προέδρου του συλλόγου μας στους συκοφάντες

Ο πρόεδρος του συλλόγου μας, Σαράντος Φιλιππόπουλος, κατέθεσε μήνυση κατά του κυρίου Μανώλη Βασιλάκη. Ο εν λόγω κύριος με συνεχή συκοφαντικά έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιεύματά του αναφερόταν στον πρόεδρο του συλλόγου μας με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ενώ ταυτόχρονα του απέδιδε κατασκευασμένες, ανυπόστατες κατηγορίες που στηρίζονταν αποκλειστικά σε αποκυήματα της φαντασίας του και όσων εξυπηρετεί. Παρά το γεγονός ότι είχε επανειλημμένως προειδοποιηθεί ότι η στάση και η συμπεριφορά του θα τύγχαναν της ανάλογης αντιμετώπισης ευρισκόμενος αντιμέτωπος με τις Αρχές, ο κύριος Βασιλάκης συνέχιζε απτόητος επί μακρόν να δημοσιεύει τα μυθεύματά του, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος Φιλιππόπουλος να αναγκαστεί να οδηγηθεί στην έσχατη λύση της έγκλησης, δηλώνοντας σχετικά:

Αρχή και θέση μου είναι ότι δεν πρέπει να ποινικοποιείται η συνδικαλιστική αντιπαράθεση, αλλά έχω χρέος να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς επίσης και τη διαρκή 35ετή παρουσία μου στο συνδικαλισμό. Κατόπιν τούτου, κατέθεσα μήνυση για να αποδειχθούν ενώπιον του δικαστηρίου οι συκοφαντίες του κου Βασιλάκη και προτίθεμαι στη συνέχεια να καταθέσω και αγωγή, ενώ τα χρήματα που ενδεχομένως επιδικαστούν θα διατεθούν μέσω του συλλόγου για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σίγουρα δεν είμαι της άποψης ότι ο συνδικαλισμός οφείλει να είναι… εκκλησία και γι’αυτό επέδειξα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ανοχή στα υβριστικά δημοσιεύματα του κου Βασιλάκη, το ποιόν του οποίου, εξ άλλου, όλοι γνωρίζουμε από την πορεία του στην τράπεζα. Παρόλα αυτά, η ανοχή έχει και τα όριά της, καθώς θεωρώ ότι εκμεταλλεύτηκε την ανεκτική στάση μου και υπερέβη τα εσκαμμένα. Κατά συνέπεια αναγκάστηκα να μηνύσω τον εν λόγω κύριο και πλέον θα κληθεί να απολογηθεί για τους χαρακτηρισμούς που μου έχει αποδώσει όλο αυτό το διάστημα και να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ενώπιον της δικαιοσύνης.

Έχοντας καθαρή τη συνείδησή μου, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα αποκαλυφθεί πλήρως η σκοπιμότητα των ενεργειών του κου Βασιλάκη, καθώς και αυτοί που τον χρησιμοποίησαν για να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου, τους οποίους προσωπικά γνωρίζω πολύ καλά και είμαι υποχρεωμένος στη συνέχεια να τους ξεσκεπάσω. Παράλληλα έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των συναδέλφων οι οποίοι μπορούν να αξιολογήσουν με την πιο μεγάλη υπευθυνότητα τον καθένα από εμάς, καθώς έχουμε κριθεί μέσα από τη διαρκή συνδικαλιστική μας παρουσία“.