Ο νομικός μας συνεργάτης δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου μας ενημερώνει σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τις διεκδικήσεις των αναδρομικών των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας  

Συνάδελφοι,

Πολλοί έχετε απευθυνθεί στο Σύλλογό μας και μας ζητάτε διευκρινίσεις σχετικά με τις ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες για μία δικαστική εξέλιξη για την υπόθεση της διεκδίκησης των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών ανέτρεψε τη θετική απόφαση για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές σε δώρα ΧριστουγέννωνΠάσχα και θερινής αδείας. 

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι περικοπές των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας (13ος και 14ος μισθός) των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ κ.λπ. είναι συνταγματικές.

Κατόπιν τούτου απευθυνθήκαμε στο νομικό μας σύμβουλο δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου που χειρίζεται αυτές τις υποθέσεις για να μας διαφωτίσει για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο συνεργάτης μας θεωρεί ότι δεν πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, αλλά στην ουσία δεν επηρεάζει άμεσα τις ομαδικές αγωγές που έχουν ασκήσει τα μέλη του Συλλόγου μας.

Συγκεκριμένα στο κάτωθι ενημερωτικό σημείωμα αποτυπώνει εμπεριστατωμένα τα γεγονότα αυτής της εξέλιξης και τι ισχύει για τις διεκδικήσεις μας:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

.

Συνάδελφοι,

Σας έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται στα ΜΜΕ που συχνά δεν έχουν βάση στην πραγματικότητα, καλό θα είναι να μην παρασύρεστε, να απευθύνεστε στο Σύλλογό μας για τυχόν απορίες που σας δημιουργούνται και να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν την Ιονική Οικογένεια.