Επιστολή στον Πρωθυπουργό για τη λειτουργία ηλεκτρονικής πύλης υπολογισμού συντάξεων των ειδικών ταμείων ΕΦΚΑ  

Συνάδελφοι,

Τα στελέχη της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ βρίσκονται σε επικοινωνία από τις αρχές του χρόνου με αρμόδια στελέχη του ΕΦΚΑ σχετικά με την ηλεκτρονική πύλη υπολογισμού των συντάξεων των ειδικών ταμείων του ΕΦΚΑ για δικαιώματα συνταξιοδότησης από 1-1-2019. Ενώ αντίστοιχη πλατφόρμα για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ λειτουργεί από 1-1-2019 και παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι μας ενημέρωναν ότι η ηλεκτρονική πύλη για τα ειδικά ταμεία του ΕΦΚΑ θα λειτουργούσε πριν το Πάσχα, δυστυχώς παραμένει ανενεργή.

Η συγκεκριμένη έλλειψη δημιουργεί μείζονα προβλήματα στους συναδέλφους, που εκτός από την καθυστέρηση έκδοσης της σύνταξής τους, αυτή η κατάσταση συνεπάγεται περαιτέρω καθυστερήσεις και στη χορήγηση του εφάπαξ από το ΕΤΕΑΕΠ.

Καθώς τα επανειλημμένα διαβήματά μας και οι οχλήσεις μας προς τους αρμοδίους του ΕΦΚΑ δεν είχαν αποτέλεσμα, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις τους, εν όψει και των επικείμενων εκλογών αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για αυτό το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι προκειμένου το επιτελείο του να επιληφθεί της άμεσης επίλυσης του ζητήματος.

ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Νο 25-20.5.19

Μάλιστα, το γραφείο του πρωθυπουργού μας ενημέρωσε ότι έλαβε την επιστολή μας, η οποία μεταβιβάστηκε στο αρμόδιο τμήμα προς διερεύνηση: 

Απάντηση Γραφείου Πρωθυπουργού

.

Συνάδελφοι,

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να ενεργοποιείται για όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα των συναδέλφων, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθειά για την επίλυσή τους.

Να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για την εξέλιξη τόσο του συγκεκριμένου όσο και οποιουδήποτε άλλου θέματος αφορά την Ιονική Οικογένεια.