Μην παρασύρεστε από ανούσια και αβάσιμα δημοσιεύματα σχετικά με τα αναδρομικά των συντάξεων. Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η κατάληξή της!

Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονται στις διεκδικήσεις των αναδρομικών των περικοπών των συντάξεων. Γίνεται ιδιαίτερα λόγος για την από 20/2/19 απόφαση υπ’ αριθμ. 647/2019 που εκδόθηκε από το διοικητικό εφετείο της Αθήνας και αφορά τη δικαίωση συνταξιούχου του ταμείου νομικών.

Δυστυχώς, επειδή το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες συνταξιούχους, διάφοροι επιτήδειοι σπεύδουν να το εκμεταλλευτούν για να προκαλέσουν ανούσιες εντυπώσεις, να αυξήσουν την επισκεψιμότητα, την αναγνωσιμότητα και τα… κλικ των ιστοσελίδων, χωρίς όμως να προσεγγίζουν το θέμα με την απαραίτητη σοβαρότητα και υπευθυνότητα με αποτέλεσμα να δημιουργούν αναίτια σύγχυση και πανικό!

Σας έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι αυτά τα θέματα απαιτούν τη μεγαλύτερη δυνατή σοβαρότητα, εμπειρία, γνώση και… υπομονή, μακριά από τυμπανοκρουσίες.

Η πραγματικότητα που παραλείπουν να αναφέρουν, είτε λόγω άγνοιας είτε επιτηδευμένα, είναι ότι έχουν εκδοθεί κι άλλες παρόμοιες αποφάσεις -επομένως δεν είναι η πρώτη όπως συχνά αναφέρεται σε αυτά τα δημοσιεύματα- άλλες θετικές που δικαιώνουν τους συνταξιούχους και άλλες αρνητικές που απορρίπτουν τις διεκδικήσεις τους. Μάλιστα, οι θετικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους είναι μεν εκτελεστές, αλλά ο ΕΦΚΑ προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου και θα κριθεί τελεσίδικα η κατάληξη της υπόθεσης!

Επομένως, συνάδελφοι, σας συνιστούμε υπομονή, ψυχραιμία και σύνεση προκειμένου να μην παρασύρεστε από ανούσια και αβάσιμα δημοσιεύματα που μόνο σκοπό έχουν την πρόκληση ανούσιου και πρόσκαιρου εντυπωσιασμού. Η ευθυκρισία και η επιλογή των πηγών της ενημέρωσής σας είναι το κλειδί για να έχετε μία ολοκληρωμένη, σαφή και υπεύθυνη εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι για τα ασφαλιστικά ζητήματα και όπως έχουμε αποδείξει στην ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ο Σύλλογός μας και οι ασφαλιστικοί και νομικοί μας σύμβουλοι είναι οι πλέον κατάλληλοι για να σας κατατοπίζουν αναφορικά με όλα τα θέματα που αφορούν το χώρο μας.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα των διεκδικήσεων των περικοπών των συντάξεων, το οποίο έχουμε κινήσει και μέσα από το Σύλλογό μας με την κατάθεση ομαδικών αγωγών, όταν θα υπάρξει οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη, να είστε βέβαιοι ότι θα σας ενημερώσουμε αμέσως.

Μη διστάζετε να επικοινωνείτε μαζί μας για να επιλύουμε τυχόν απορίες σας και κυρίως να επισκέπτεστε σε καθημερινή βάση την ιστοσελίδα μας για να λαμβάνετε την πλέον έγκυρη και άμεση ενημέρωση.