Ο… Δρόμος του Πολεμιστή Ninja περνάει από τη σχολή «AKBAN Itten Ninjutsu Dojo» του εξαίρετου, πρώην συνεργάτη του Συλλόγου μας κ. Άρη Πήτα

Συνάδελφοι,

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ επιθυμεί να συνενώσει σε μία «οικογένεια» όλους τους προερχόμενους από την Ιονική, αλλά και όλους τους δικούς μας ανθρώπους, συγγενείς και φίλους. Και επειδή στο Σύλλογό μας ξέρουμε να εκτιμούμε τους συνεργάτες μας που συνδράμουν στο πολύπλευρο έργο μας, θεωρούμε μέλος της Ιονικής Οικογένειας και τον εξαίρετο, πρώην συνεργάτη μας κ. Άρη Πήτα. Ο Άρης κατέχει εξέχουσα θέση ανάμεσα στους πρώην συνεργάτες μας, αφού διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Συλλόγου μας με μεγάλη επιτυχία επί σειρά ετών.

Ωστόσο, ο πολυπράγμων Άρης πάντα φρόντιζε να έχει ποικίλες ασχολίες και η «ανήσυχη» προσωπικότητά του τον οδήγησε τελικά σε ένα ολότελα διαφορετικό και συνάμα άκρως ενδιαφέρον μονοπάτι…

Ο Άρης ασχολείται πλέον επαγγελματικά με τις πολεμικές τέχνες και διατηρεί τη σχολή ninjutsu (έχοντας και ο ίδιος εκπαιδευτεί επί σειρά ετών από μικρό παιδί) AKBAN Itten Ninjutsu Dojo στο Μεταξουργείο (Αντιλόχου 5).

  

Βέβαια, όσοι από εσάς (βεβαίως και από τη νέα γενιά της Ιονικής) ενδιαφέρεστε, μάλλον θα πρέπει να ξεχάσετε την εικόνα του ninja που θυμάστε από τις ταινίες που έβγαιναν κατά κόρον τις προηγούμενες δεκαετίες.

Η εκπαιδευτική μεθοδολογία της Ακαδημίας AKBAN βασίζεται στην επιστημονική προσέγγιση και στη σκληρή προπόνηση, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και να αποτελεί ένα πληρέστατο και αποτελεσματικότατο σύστημα αυτοάμυνας και εκγύμνασης που απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματοδομής και εμπειρίας. Η εκμάθηση των τεχνικών δεν είναι παρά ο τρόπος να απελευθερωθεί το σώμα και ο νους, ώστε να ανταποκρίνονται δυναμικά στον κίνδυνο, χωρίς να αγκυλώνονται σε προκαθορισμένες τακτικές.

Ξεχάστε λοιπόν τη «χολιγουντιανή εικόνα» (που ως είθισται διασαλεύει χωρίς όρια και σεβασμό τις εκάστοτε παραδόσεις που μπαίνουν στο στόχαστρό της…) του σκοτεινού δολοφόνου με υπερφυσικές ιδιότητες… Ο πραγματικός δρόμος του Ninja , είναι ο δρόμος του Πολεμιστή που μαζί με την σωματική άσκηση προωθεί την πνευματική καλλιέργεια, την αυτογνωσία και τη μύηση στις βαθύτερες αλήθειες, με τελικό προορισμό την εσωτερική απελευθέρωση του ανθρώπου και την αρμονική συνύπαρξη με τους συνανθρώπους του.

Εάν λοιπόν είστε έτοιμοι να μυηθείτε σε μία πολεμική τέχνη που χάνεται στα βάθη των αιώνων, αλλά συνεχίζει να ξετυλίγει την κλωστή της παράδοσής της με σύνδεση στο παρόν και το μέλλον, έχοντας τις… αντοχές για σκληρή σωματική και πνευματική άσκηση, μία επίσκεψη στη σχολή του Άρη είναι ο καλύτερος τρόπος!